Valverdeov prst u oko navijačima Barse i potpuno je u pravu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 20.10.2021.
15:30
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva izjava bivšeg trenera Barse.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Ernesto Valverde je često osporavan u katalonskoj javnosti, ali to je trener koji je osvojio dve vezane titule sa Barsom, 2018. i 2019. godine, osvojio je Kup kralja, bio nadomak finala Lige šampona, što je misaona imenica danas za katalonski tim.

Ronald Kuman trpi takođe ogroman pritisak, doduše i pravi kardinalne greške, ali mu se stalno i zamera što "ne sledi flizofiju Johana Krojfa".

Ipak, mnogi ni ne znaju šta to u potpunosti znači, jer veruju da je to isključivo i samo "tika-taka", igra do noge, pas, ušetavanje u gol.

Ernesto Valverde je bio član Krojfovog "Drim tima" početkom devedesetih. Iako nije bio toliko važan šraf, bio je u klubu dovoljno dugo da može sa punim pravom da povuče paralelu sa današnjom situacijom.

Kumana su "rastrgli" kada je na utakmici sa Granadom nedavno jurio rezultat centaršutevima. Napad je predvodio Luk de Jong, onda je otišao u špic i Pike, a igrao je i Arauho, koji je iz takve jedne situacije i postigao gol.

Navijači su bili nezadovoljni ovakvim načinom igre, a baš im je Valverde danas i zapušio usta.

"Kada bi trener Barselone danas radio stvari koje je svojevremeno radio Johan Krojf, oni bi ga razapeli "zato što nije veran Barsinom stilu igre". Kad god smo jurili rezultat, Johan bi gurnuo štopera Aleksanka u vrh napada, a od nas ostalih bi zahtevao da ga tražimo centaršutevima. Ljudi preteruju i pričaju kao da znaju više o tom stilu igre od čoveka koji je bio njegov tvorac", rekao je Valverde. 

Možete da kažete šta god hoćete, ali Valverde je kao i uvek pokazao da je gospodin i na pravi način je objasnio celokupnu situaciju.

Dodaćemo da su posle njega došli Kike Setijen i Ronald Kuman koji nisu i ne rade ništa. 

Valverde je osvojio dve od dve moguće titule, a dobio je otkaz u trećoj sezoni u trenucima kada je njegova Barsa bila lider na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke