​Van Dajk iz prve ruke, šta ga muči pred Ligu šampiona?

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 15.05.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Razloga za brigu ipak nema.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Štoper Liverpula Virdžil van Dajk zabrinuo je u subotu popodne navijače ovog kluba nakon povrede u finalu FA Kupa protiv Čelsija zbog koje je napustio igru na kraju regularnog dela utakmice.

Posle meča koji je Liverpul na "Vembliju" pobedio nakon penala, gorostasni štoper rekao je da mu je "pao kamen sa srca".

"Osećam se olakšano. Bila je to teško utakmica u svakom smislu. Ovaj trofej mi mnogo znači, naročito posle onoga što sam doživeo prošle sezone", rekao je Van Dajk posle utakmice u kojoj je Liverpul nakon penala stigao do trofeja FA Kupa.

Holandski štoper je izašao iz igre u 91. minutu ustupivši mesto Žoelu Matipu, a izmeni je prethodila povreda koja je zabrinula sve u taboru Liverpula na dve nedelje do finala Lige šampiona.

"To je teško opisati. Reč je o mom kolenu, ali visoko u listovima. Sve je provereno na poluvremenu. Došlo je do iritacije nerava, ali nemam ni najmanju ideju", rekao je Van Dajk.

Otkrio je da mu se umor uvukao pod kožu budući da je ovo njegova 59. utakmica ove sezone.

"Nismo baš kod kuće. Ne treba da se žalimo, daleko od toga, ali to od nas zahteva mnogo. To radimo sami sebi. Mi smo u finalu, imate nedelju dana odmora, ali ni ti to ne želiš", rekao je jedan od najboljih štopera današnjice.

Liverpul već u utorak uveče očekuje gostovanje u Sautemptonu i Van Dajk veruje da će se naći na terenu.

"Nisam zabrinut, ali mi je dosadno. Nema potrebe za panikom. Želim da igram sve utakmice, videćemo...Ako ne u utorak, onda će biti sve OK do kraja nedelje, a ako ne i tad onda sigurno za finale Lige šampiona", zaključio je Holanđanin.

Podsetimo, posle meča je i Mohamed Salah potvrdio da će igrati finale Lige šampiona koje je na programu 28. maja u Sen Deniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke