Van Dajk: "Nisam robot"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 18.10.2021.
23:35
Izvor: Sportske.net

Zadovoljan oporavkom posle nateže povrede.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Virdžil van Dajk rekao je danas da oseća da je pod većim nadzorom javnosti, posle oporavka od povrede zbog koje je devet meseci odsustvovao sa terena.

Pre tačno godinu dana lekari su obavestili Van Dajka da mora na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena. On je povredjen tokom utakmice u Premijer ligi, posle starta golmana Evertona Džordana Pikforda.

Van Dajk je propustio ostatak veći deo prošle sezone i oporavljao se i radio tokom leta nakon što je odustao od učešća na Evropskom prvenstvu

On je odigrao sve utakmice za Liverpul ove sezone u Premijer ligi.

"Znam da mnoge oči gledaju u mom pravcu, pitajući se da li ću se vratiti na stari nivo. Tako je bilo pre, sada će toga biti i više, ali o tome ne razmišljam. Jedino što mogu je da pokušam da dam sve od sebe u svakoj utakmici. Svi znaju koliko je teško vratiti se posle povrede kolena. Mislim da nije bilo mnogo primera igrača koji su imali ovako složenu povredu, a vratili se na svoj najbolji nivo posle godinu dana", rekao je Van Dajk, preneo je Skaj.

"Mislim da napredujem. Imam još posla, ali ne razmišljam šta drugi kažu ili šta procenjuju. Jedino što želim je da odigram što više utakmica, da budem bolji, da steknem više samopouzdanja u stvarima koje radim i da se vratim u normalu", dodao je 30-godišnji holandski fudbaler.

Trener Jirgen Klop odmorio je Van Dajka na početku takmičenja u Ligi šampiona, u utakmici protiv Milana, ali je on igrao protiv Porta i očekuje se da će u utorak uveče biti starter protiv Atletika u Madridu.

"Nisam robot. Ja sam svoj najveći kritičar i tačno znam kada mogu da budem bolji. Moram da napredujem najviše što mogu. Ponovo igram na najvišem nivou, igram uz mnogo radosti, za sada ide u pravom smeru, ali uvek ima mesta za napredak", rekao je Van Dajk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke