Van Gal poludeo na konferenciji, skinuo kapu Tuhelu i držao lekciju o novinarstvu

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 06.09.2021.
23:02
Izvor: Sportske.net

Priznajemo da je malo nedostajao Van Gal dok je bio u penziji.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Luj van Gal za sobom uvek donosi mnoštvo zanimljivih stvari i van terena.

Pisali smo o urnebesnoj situaciji sa Frenkijem de Jongom zbog formule 1, a nakon toga je napravio šou i na konferenciji.

Poznati holandski novinar Valentin Drisen pošteno je uspeo da isprovocira Van Gala nazivavši ga defanzivnim trenerom, koji odjednom negira da je takav oduvek bio.

"Pogledajte rezultate ostalih timova, Italiju kao evropskog prvaka koji je dva puta remizirao. Nije lako. Defanzivni fudbal se pojavio i postiže dobre rezultate", rekao je Van Gal, na šta ga je Drisen potkačio da Čelsi i Liverpul isto postižu dobre rezultate i upitao ga da li i oni gaje defanzivan fudbal.

"Valentine, ti nemaš pojma. Žao mi je što moram to da ti kažem, ali ti si samo novinar. Ti želiš da nametneš neku svoju viziju, ali to nije vizija fudbala. Ti imaš novinarsku viziju, fantastično. Ti želiš da skrećeš pažnju, pa samo napred. I u formacijama 5-3-2 i 5-2-3 možete napadati neverovatno dobro. Čelsi je to pokazao svaki put, u drugačijim formacijama. Skidam kapu gospodinu Tuhelu na svemu što je pokazao za jednu polusezonu", rekao je Van Gal. 

Drisen ga je potom pitao da li je u finalu Lige šampiona više uživao u igri Čelsija nego u Sitijevoj.

"Naravno da jesam. Trebalo bi da pročitaš moju knjigu, pošto verovatno nisi". 

Drisen je i na to imao spreman odgovor "ali vaša prva vizija u vašoj knjizi je suprotna od ove koju danas pominjete?"

"Da li si ti ikada čuo za evoluciju? Ja napredujem takođe, baš kao i Memfis Depaj (koji je sedeo pored njega  na konferenciji). Iako sam u sedamdesetim", odbrusio je Van Gal. 

Sve u svemu, biće zanimljivo pratiti Holandiju, koja je sada pod Van Galovom palicom počela da igra 4-3-3, iako je uvek forsirao njihovu čuvenu 5-3-2 koju je i letos na EP igrao De Bur. 

Holandija dočekuje Tursku u utorak u 20.45 u duelu dve prvoplasirane ekipe grupe G.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke