Vanja i stativa zaustavili Vlahovića, bez pobednika u derbiju Torina!

Autor: Lazar Nikolić
subota 13.04.2024.
20:05
Izvor: Sportske.net

Nije bilo golova.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Torina i Juventusa remizirali su bez golova, 0:0, u torinskom derbiju odigranom u okviru 32. kola italijanske Serije A.

Heroj meča je golman Torina i reprezentacije Srbije Vanja Milinković-Savić koji je uspeo da sačuva mrežu svog tima, a tragičar napadač Juventusa, Vanjin kolega iz nacionalnog tima, Dušan Vlahović koji je propustio dve velike prilike da "staroj dami" donese sva tri boda.

Oba zicera Vlahović je imao u prvom poluvremenu. Najpre je sam iz neposredne blizine pogodio stativu u  sedmom minutu, kada je Milinković-Savić praktično već bio savladan.

Vlahović je bio u centru pažnje i nakon pola sata igre kada je izašao sam ispred Milinković-Savića, ali je Vanja izašao kao pobednik i ostvario intervenciju utakmice.

U drugom poluvremenu Torino je zaigrao znatno bolje. Zaustavio prilaze svom golu i imao odličnu šansu da preko napadača Antonija Sanabrije dođe do pobedonosnog pogotka u 60. minutu, ali se tom prilikom istakao čuvar mreže Juventusa Vojček Ščensni.

Mogao je i Juve do gola u nastavku. Na isteku 76. minuta rezervista Kenan Jildiz bio je u dobroj prilici, ali je Milinković-Savić ostao na visini zadatka.

U samom finišu meča došlo je do nervoze tipične za italijanske derbije, a crveni karton dobio je trener Torina Hrvat Ivan Jurić, a domaćin imao kolosalnu šansu koju je propustio rezervista Lazaro.

Nakon podele bodova Juventus je treći sa 63 poena, dok je Torino na devetoj poziciji sa sakupljenih 45.

Vlahović i Kostić bili su u startnoj postavi Juventusa. Vlahović je zamenjen u78, a Kostić 14 minuta ranije.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke