Varnice pred duel u Dortmundu, Vacke odgovorio Gvardioli

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 14.04.2021.
12:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Uvertira pred duel za polufinale.

welt.de
welt.de

Povezane vesti

Izvršni direktor Borusije Dortmund Hans-Joahim Vacke rekao je danas da taj klub neće morati da prodaje fudbalere jer je u komfornoj poziciji kada je reč finansijskom poslovanju, ali ujedno i iskoristio priliku da odgovori menadžeru Mančester sitija Pepu Gvardioli.

Gvardiola je pre desetak dana, uoči prvog susreta dva tima u četvrtfinalu Lige šampiona, rekao da Borusija troši mnogo novca na dovođenje mladih fudbalera, a Vacke mu je odgovorio da je Siti u proteklih pola decenije uložio milijardu evra u pojačanja.

"Ko ima mogućnost da to uradi? Gvardiola ne sme da kritikuje druge klubove. Poznajem ga veoma dobro. Reč je o nesumnjivo jednom od najboljih trenera na svetu. Stvar je jasna, ukoliko vodiš Siti, klub koji na igrače troši veliku količinu novca, jasno je da želiš da osvojiš Ligu šampiona", rekao je on.

Vacke je potvrdio da klub u komfornoj zoni ulazi u letnji prelazni rok pošto nije prinuđen da prodaje igrače i na tako na način priznao da u Dortmundu ne planiraju da se odreknu Erlinga Halanda.

"Bogati klubovi moraju da znaju da kada žele igrača Borusije, imaju dve mogućnosti. Prva je da im ja kažem da nemaju šanse, a druga je da im odgovorim "ovo je cena". Oni onda treba da znaju da će samo za toliko dobiti fudbalera", rekao je on.

Čelnik Borusije Dortmund je rekao da sistem kluba funkcioniše veoma dobro, ali da ima mane.

"Funkcioniše fantastično, ali je teško razviti tim jer posle dve ili tri godine, ako mladi fudbaleri igraju dobro, poput Halanda i Sanča, odmah se javljaju najveći evropski klubovi koji žele da ih kupe. Ali, to je realnost i jedini put za Borsuiju", zaključio je Vacke.

Borusija večeras ima priliku da se plasira u polufinale Lige šampiona, a zato će joj biti potrebno da pobedi Mančester siti makar minimalnim rezultatom i da ne primi gol.

Duel počinje od 21 sat, a prvi meč završen je pobedom "građana" u Mančesteru sa 2:1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke