Vatren remi u Istanbulu, Murinjo "crveneo", Onana spustio rampu Tadiću i En Nesiriju!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 24.10.2024.
22:55
Izvor: Sportske.net

Junajted propustio priliku u finišu da dođe do sva tri boda.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda stigli su do trećeg remija u isto toliko kola Lige Evrope pošto su na teškom gostovanju protiv Fenebahčea u Istanbulu odigrali 1:1.

Fenerbahče je nešto bolje ušao u meč, a prvi ozbiljniju priliku imao je u šestom minutu Samjuel, međutim šutirao je "mlako" u bliži ugao nakon što je prethodno nadmudrio Lisandra Martineza.

Junajted je ipak stigao do prednosti u 15. minutu kada je Kristijan Eriksen u svom stilu pogodio udarcem sa ivice šesnaesterca nakon povratne lopte Jouze Zirkezea.

Izvanrednoj kontri "Crvenih đavola" prethodio je gubitak lopte domaćih na sredini terena, prilikom koje je zaličilo da je čuvar upotrebio nedozvoljenu silu, ali je procenjeno da je sve bilo regularno.

Uprkos gubitku rezultata, Fenerbahče je nastavio da kontroliše igru, pa je početkom 21. minuta Tadić imao pokušaj da savlada Onanu, ali je udarac bivšeg reprezentativca Srbije jedva stigao do gola bivšeg saigrača iz Ajaksa.

Već minut kasnije Markus Rašford propustio je lepu priliku da duplira prednost gostiju iz Mančestera. Engleski fudbaler je načinio sjajan solo-prodor i izvanredno šutirao po zemlju u dalji ugao i vrlo je malo nedostajalo da savlada Dominika Livanovića.

Fener je uzvratio već u narednom napadu nakon prodora Šimanskog. Tadić se našao u lepoj poziciji da izjednači rezultat, ali je Ugarte u poslednjem trenutku izblokirao rezultat.

Domaćin je zapretio i u 36. minutu kada je Jusuf En Nesiri pokušao iz prve, ali ga je odlično ispratio Viktor Lindelof i lopta je završila u korneru.

Već u narednom napadu Fener je imao najbolju priliku za izjednačenje. En Nesiri je dvaput probao glavom u kratkom vremenskom periodu, ali je Onana oba puta izvanredno intervenisao i spasao Junajted od kapitulacije.

Sa prednošću gostiju iz Mančestera otišlo se na odmor, ali je Fenerbahče već u uvodnim minutima stigao do izjednačenja pošto je En Nesiri pogodio udarcem glavom između dvojice čuvara.

Nedugo nakon izjednačujućeg gola dogodila se gužva u kaznenom prostoru Junajteda kada nije dosuđen penal za domaći tim nakon starta Ugartea nad Isaj-Samjuelom.

Glavni sudija meča nije pokazao na "belu tačku", ali je isključio Žozea Murinja zbog prigovora, pa je trener domaćih ostatak meča proveo na tribinama.

Od tog trenutka gosti su preuzeli kontrolu na meču, a prvu ozbiljniju priliku imao je Maurazui u 68. minutu, pa nedugo zatim i De Liht, ali je u oba slučaja Livaković bio priseban.

Junajted je zapretio i u 76. minutu, ali je udarac Hojlunda bio suviše "mlak" da bi iznenadio raspoloženog čuvara mreže domaćih.

Do kraja meča gostujući fudbaleri su pokušali da dođu do tri boda, ali su na kraju morali da se zadovolje trećim remijem i ostankom u donjoj polovini tabele.

Ovim remijem nešto su zadovoljniji fudbaleri Fenerbahčea jer su stigli do petog boda i neporaženi su od starta sezone u Ligi Evrope.

U istom terminu odigrano je još osam utakmica, najviše zadovoljstva imaju Lacio, Totenhem i Anderleht pošto su ostali na maksimalnom učinku jer su ovog četvrtka zabeležili i treću pobedu.

Lacio je golovima Pedra i Isaksena slavio na gostovanju Tventeu 2:0 i ostao na prvom mestu. Totenhem je minimalnim rezultatom slavio kod kuće protiv AZ Alkmara, dok je Anderleht rezultatom 2:0 opravdao ulogu favorita protiv Ludogoreca.

Veliki trijumf ostvarili su i fudbaleri Glazgov Rendžersa pošto su rezultatom 4:0 nadigrali Steauu, dok su velike trijumfe na gostovanjima ostvarili i prvotimci Bešiktaša i Olimpijakosa.

Istanbulski velikan je pogotkom Žedsona Fernandesa slavio u Lionu, dok je trijumf Olimpijakos u Malmeu obezbedio El Kabi.

Do druge pobede u nizu stigli su i fudbaleri Atletik Bilbaa pošto su golom Nika Vilijamsa nadigrali prašku Slaviju, a nešto ubedljiviji bili su igrači Porta koji su kod kuće pobedili Hofenhajm 2:0.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke