Važan trijumf Sevilje u režiji Nemanje Gudelja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.04.2024.
16:12
Izvor: Sportske.net

Bio je u glavnoj ulozi u ključnim momentima.

EPA-EFE/Quique Curbelo
EPA-EFE/Quique Curbelo

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje ostvarili su veoma važnu pobedu na gostovanju ekipu Las Palmasa.

U meču 31. kola španske La Lige, Sevilja je slavila sa 2:0, a srpski reprezentativac Nemanja Gudelj je doprineo najvažnijim momentima koji su imali ključni uticaj na ishod meča.

Prvi detalj dogodio se već posle pet minuta igre, kada je Gudelj imao otvoren put ka golu, ali ga je Koko faulirao kao poslednji igrač odbrane, za šta je kažnjen direktnim crvenim kartonom!

Praktično je čitav meč zahvaljujuči tome Sevilja odigrala sa igračem više na terenu, što joj je znatno olakšalo posao u ovoj važnoj utakmici.

Brojčanu prednost Sevilja je iskoristila u 43. minutu meča, kada ke ponovo Nemanja Gudelj bio u glavnoj ulozi, odlično je centrirao sa leve strane u kazneni prostor domaćih, a njegov centaršut iskoristio je Jusuf En-Nesiri za vođstvo Andalužana od 1:0.

U nastavku je Ramirez u 58. minutu bio blizu izjednačenja, sa oko 17 metara je uputio snažan udarac po zemlji, ali je lopta prohujala pored leve stative gola golmana Nilanda.

Domaći su i u finišu krenuli na sve ili ništa, ali sve dileme oko pobednika rešio je  Lukebakio, koji je u trećem minutu nadoknade vremena duplirao prednost Sevilje i postavio konačan rezultat.

Sevilja se ovom pobedom približila sredini tabele, sada ima 34 boda na 13. poziciji, a Las Palmas je posle četvrtog uzastopnog poraza na dvanaestoj poziciji sa tri boda više od današnjeg rivala.

Dodajmo još da je Nemanja Gudelj odigrao svih 90 minuta, a golman Marko Dmitrović je meč pratio sa klupe za rezerve.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke