VBA ne gubi nadu za opstanak, težak šamar Sautemptonu

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 12.04.2021.
20:56
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda domaćih.

EPA-EFE/Michael Steele
EPA-EFE/Michael Steele

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona stigli su do važne pobede na putu borbe za opstanak pošto su na svom terenu slavili protiv Sautemptona 3:0 u poslednjem meču 31. kola Premijer lige.

Pretposlednji tim engleskog šampionata do pobede je stigao u završnoj trećini prvog poluvremena nakon dva gola u razmaku od svega tri minuta.

Vođstvo ekipi VBA doneo je Mateus Pereira sa penala u 32. minutu nakon udarca po sredini gola kojem je prethodio faul golmana gostiju nad ovim brazilskim vezistom.

Već u 35. minutu bilo je 2:0 za domaći tim kada se Met Filips odlično snašao na drugoj stativi nakon asistencije Mbaje Dijagnea.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku su domaći održavali prednost sve do 69. minuta kada je Kalum Robinson postigao novi gol na VBA za ubedljivih 3:0.

Velški napadač je to učinio nakon sjajne realizacije kojoj je prethodio izuzetan pas kroz sredinu.

Od tog trenutka meč je bio potpuno prelomljen, pa se tim Sema Alardajsa približio Njukaslu na i dalje velikih osam bodova zaostatka.

Gosti su najbolju priliku za utešni gol propustili u trećem minutu nadoknade kada je Džejms Vord-Prouz promašio penal.

Sautempton je trećim porazom u poslednje četiri utakmice nastavio očajni deo druge sezone, ali je zbog zaliha od ranije i dalje van opasnosti da će naredne sezone igrati Čempionšip.

Naredni meč VBA će igrati protiv Lestera u gostima, dok će Sautempton gostovati Totenhemu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke