VBA se ne predaje, Liverpul ispustio dva gola prednosti pred duel sa Romom, Salah nastavio da rešeta!

Autor: Nikola Miloradović
subota 21.04.2018.
15:23
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Liverpula nisu uspeli da slave na gostovanju poslednjeplasiranom timu Premijer lige.

Beta/Nigel French/PA via AP
Beta/Nigel French/PA via AP

Povezane vesti

U okviru 35. kola, VBA je dočekao Liverpul, a utakmica je okončana bez pobednika, bilo je 2:2 (0:1) na "Hotornsu".

Već u četvrtom minutu "Redsi" dolaze do gola, strelac je bio Deni Ings, koji je tako postigao gol na zvaničnom meču posle 930 dana suše.

Mane je prošao po levoj strani, ubacio je prizemnu loptu pred gol domaćina, koju Vajnaldum štopuje i namešta je na nogu Ingsu, a ovaj efektnim udarcem lako matira Fostera za 0:1.

Nastavio je Liverpul da napada, usledila je šansa Salaha u 11. minutu, ali je udarac Egipćanina uspela da izblokira odbrana VBA.

Veliku priliku da postigne drugi gol na susretu imao je Ings u 24. minutu, ali je Foster nekako uspeo da sačuva svoju mrežu, iako je bivši napadač Barnlija uputio udarac ka njegovom golu sa samo par metara.

Dva minuta kasnije, ponovo Salah, ovoga puta njegov udarac završava pored gola Vest Broma.

Mogao je i VBA do gola pred kraj prvog dela igre, Livermor je sa desne strane prebacio loptu na levu stranu kaznenog prostora gostiju, tamo se našao Meklin, koji je uputio oštru loptu, ali ona završava pored gola Karijusa, koji je već bio savladan.

Ings je imao novu priliku u 42. minutu, ali Foster je još jednom uspeo da ukroti njegov šut.

U nastavku nije bilo konkretnih prilika sve do 72. minutu, kada je rezervista Okslejd-Čemberlejn sjajno pronašao Salaha, a ovaj hladnokrvno plasirao loptu u mrežu VBA za 2:0, bio je to njegov 31. gol u Premijer ligi ove sezone. Zaista nestvarna sezona za Egipćanina.

Ipak, nije se VBA predavao, u 79. minutu najpre preti Doson, ali Karijus skreće njegov udarac u korner, da bi nakon udarca iz ugla Džejk Livermor uspeo da ubaci loptu u mrežu "Redsa" za 1:2 na "Hotornsu".

U 87. minutu nova prilika za domaćina, Rondon ovoga puta u šansi, ali Karijus je bio na visini zadatka.

Samo minut kasnije, VBA dolazi do izjednačenja, Rondon se fantastično bacio i glavom zakucao loptu u mrežu Lorisa Karijusa za oduševljenje na tribinama stadiona u Birmingemu.

Do kraja nije bilo promene rezultata, nakon ovog remija Liverpul ostaje treći sa 71 osvojenim bodom, tri manje od drugoplasiranog Junajteda, uz utakmicu više od "Đavola" i osam više od petoplasiranog Čelsija, takođe uz utakmicu više.

VBA je u teškoj poziciji, ali i dalje se nadaju da mogu da opstanu, imaju 25 bodova, osam manje od Svonsija, koji je prvi iznad crte, ali "Labudovi" imaju i dva meča manje od "Begisa".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

61 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Saturday, 21.04.2018
23:28

Vidim da su se svi opet raspricali o Liverpulu i njihovoj odbrani. Ovo se desava kada igra druga odbrana, prva postava je dobram dok su zamene okej ali kada igraju sa igracima iz prve postave. Ne znma ko je ocekivao cuda od Gomeza, Van Dajka, Klavana i Morena. Nisu se videli cele sezone, Klop je rizikovao, ovi su ih malo tukli, dosli su do boda i sta sad... Neka je odmarao igrace za romu, to je svakako bitniji mec u ovom trenutku, a Liverpul nema najbolji roster u Ligi i rade ono sto moraju.

avatar
Stari
Saturday, 21.04.2018
22:25

Liverpool prolazi u finale LŠ sigurno, ali isto tako gubi finale sigurno. Ako ne dobije Stoke kući sledeće kolo nema ništa ni od Lige šampiona sledeće godine.

avatar
_mladen_
Saturday, 21.04.2018
23:25

Hahaha Liverpul nema potrebe da brine oko LS.

avatar
Savoa
Sunday, 22.04.2018
11:40

Druze Liverpul ce da razvali Celzi na Bridzu i eto ku lige sampiona.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 21.04.2018
19:20

Realno,da Ronaldo nije propustio 7-8 utakmica ove sezone u Primeri,osvojio bi zlatnu kopacku.

avatar
Bambulica
Saturday, 21.04.2018
20:45

Realno., da Salah nije propustio one 2-3 utakmice, dao bi više golova nego Ronaldo u tih 7-8. Tako da mu dođje na isto..

avatar
Stari
Saturday, 21.04.2018
22:19

Salahu je jedino bitno da bude najbolji strelac!!!

avatar
Bambulica
Saturday, 21.04.2018
19:19

Ovaj Moreno je mnogo loš u ofanzivi., al zato decko u defanzivi apslutno blage veze nema., ja ne znam šta on traži u sto ga drže u ekipi više., Gomez katastrofa., Ingsu covjek da makne golamana i stavi mu loptu na 3.5m udaljenosti., on bi opet nekako pogodio golmana., kako., pa to stvarno niko ne zna. Mada se iz aviona vidjelo da je tim iso sa pola gasa., i da je u mislima već u duelu protiv Rome., vidjelo se i Salah da se štedi., dobro je sto je postigao pogodak. Ostaje nam da još u 4utakmice osvojimo 5bodova i da se ne brinemo za LS., mada se ja iskreno nadam “klempu” ove godine.

avatar
Jack Rackham
Saturday, 21.04.2018
18:33

O ovome sam pricao za Liverpul kad je izbacio Siti u LS i bas sam za primer dao WBA, protiv jakih ekipa grizu i maks motivacija cim dodje prosek oni se gube po terenu.... Bolje da su Bajern izvukli nego Romu

avatar
_mladen_
Saturday, 21.04.2018
22:28

Decko igrala druga postava u odbrani, a u napada mesao. Da je igrao prvi tim, lagano bi ih pobedili.

avatar
Lav
Saturday, 21.04.2018
22:30

Ali kad uopste nisi u pravu.. Tako je bilo prosle godine.. Ove, od mogucih 51 je osvojio 44 boda od timova iz doljnjeg dela.. Do ove utakmice

avatar
Adnan
Saturday, 21.04.2018
16:29

Sa ovom utakmicom,mislim da ce top 6 ostati nepromijenjeno do kraja sezone.

avatar
Delgado
Saturday, 21.04.2018
16:13

Ako hoćemo da zadrzimo top 4 moramo da pobedimo brighton i stouk samo se nadam da ćemo završiti u top 4 a u ls šta bude bude

avatar
Savoa
Saturday, 21.04.2018
17:30

Ma Liverpulu treba 4 boda do kraja da obezbedi Ls. Bas su glupi. Mogli su danas da pobede i budu mirni. Mada ici ce svakako u ls, ali oni moraju sve tezim putem.

avatar
Delgado
Saturday, 21.04.2018
16:12

Druga postava 1 bod još 3 utakmice do kraja čelsi ako pobedi bežimo mu 5 bodova sa 3 utakmice

avatar
äxwell
Saturday, 21.04.2018
16:02

Gledao sam samo prvo poluvrjeme u kojem je bio laksi trening osim par krvnickih startova igraca WBA koji su prosli bez zutog kartona i time im je sudija pustao malo agresivniju igru. Ali kada imas jednog Morena i rovitog Gomeza u odbrani onda ni tri gola prednosti nije dovoljno..Nema veze, dobar je i bod protiv povampirenog WBA koji se tek sada sjetio igrati fudbal.

avatar
REDsYNWA
Saturday, 21.04.2018
16:58

Laksi trening, od 30-40minuta mogli da nam daju dva komada i sve po levoj strani senzacionalnog morena.

avatar
äxwell
Saturday, 21.04.2018
20:08

Bukvalno jednom samo priprjetili kod onog centarsuta Livermora, ostatak poluvremena potpuna kontrola lopte i igre od strane LFC..

avatar
_mladen_
Saturday, 21.04.2018
15:36

Meni jos samo nesto nije jasno, kako su ovi prosli bez zutih kartona. Tukli su igrace Liverpula i sudija je sve iskulirao.

avatar
REDsYNWA
Saturday, 21.04.2018
15:34

Cisto da se malo razuvere ovi ubedjeni navijaci na sajtu da smo top.Lepo ste mogli da vidite morena na delu upropastili su nas po toj strani,u periodu od 30-40minuta imali su 5do 10centarsuta i prodora kroz tu stranu dok je gomez desno sve zaustavljao,bice opasan defanzivac kao i nesigurnost karijusa i njegove smesne reakcije kod drugog gola.Apsolutno zavisimo od tria i ide dobro samo kad smo potpuno kompletni,cim jedan hvali problem nije to to.Salah mi deluje izmoreno,danas mu je bila losa koncentracija imao je par losih dodavanja ka maneu,ne znam dal je pod pritiskom zbog rekorda a klop ne moze zbog toga da ga odmori jer mora da mu izadje u susret da bih ovaj dosttigao sta zeli ali deluje mnogo umorno u odnosu na manea i firminja.Ox jdonosi mnogo sredini jer zna da povuce loptu i brz je,tacno se videlo pre njegovog ulaska koliko nam je potreban neko na sredi ofanzivno orjentisan da deli lopte i da ima dobar pas i pregled igre kao i da zna da povuce loptu kao ox.Onog hendersona kada gledam muka mi je,svaka lopta od njega ide do najblizeg ili nazad i samo savetuje igrace i pokazuje rukom da vrate nazad do golmana ili defanzivaca znaci mozga nema.

avatar
_mladen_
Saturday, 21.04.2018
15:55

Ajmo ovako, ti izgleda previse na prvu loptu pises. Svakom timu izmeni tri igraca u odbrani, koja nisu igrali zajedno, plus cetvrtom, zameni mesto i vedeces kako igraju. Ovi nisu uigrani i logicno da nece Igrati savrseno, jer su zamene, a ne prvotimci. Salah ne trci toliko zato ga Klop uvek poslednjeg izvodi. Izgledao je sve osim da je izmoren, samo sto nije imao sa kim dva pasa da razmeni. Cim udje Firmino i Ox, druga je prica, da ga je Klop ostavio, postigli bi jos jedan gol sigurno. To je Klopova greska, sto je resio da se brani, a ovi jednkstavno nisu uigrani kao prva ppstava i Van Dajk nije toliko stabilan na desnoj strani. Liverpul ima odlicnu prvu postavu i niko ne govori da je Liverpul top, ali prvi tim bi lagano pobedio ove. Pocinjes previse hejta da bacas...

avatar
NikkiCFC
Saturday, 21.04.2018
18:19

One men team...

avatar
ADIS-M-UNTD
Saturday, 21.04.2018
17:56

Nebitno danasnja utakmica inace liverpul ima problem sa ekipama koje dizu loptu i bunare tj idu na krila uz centarsuteve..Vasi stoperi ne bitno koji je par ispadaju lako kod tih lopti i previse se primilo golova iz tih bunarenja i prekida to je slaba tacka liverpula kad je lopta na zemlji vi dominarate cim protivnik dize loptu zadnja linija panici..dobili ste protivnika kojem je zastitna to igra Romu koja ide na bokove i onda gadza Dzeku koji je veoma jak i majstor u gradzenju vidjelo se i protiv Barse ali i Celzija jer su 3:3 odigrali na Bridzu dok su ih rasuli 3:0 kod kuce..Mislim za stil igre da bi vam vise odgovaro Real da ste ga izvukli jer to je taj stil gdje se igra na tehniku isto kosto ste i siti dobili tehnicku ekipu..dok je roma ratnicka ekipa i veoma nepredvidiva svaku ekipu kod kuce mogu unistiti a veoma tesko gube i u gostima. Utakmica na Nou kampu i onih 4:1 za barsu nije ogledalo ni realan rezultat jer se tamo roma napromasivala i imali su par zicera pored tog gola kojeg su dali. Bice veoma tesko vam protiv rome iako ste na papiru favoriti.

avatar
REDsYNWA
Saturday, 21.04.2018
16:18

Nije hejt nego zamerka i to je tako jer previse zavisimo od igraca iz prve postave,gomes je odlican defanzivac al klop ipak gura lovrena,jednostavno retko kad se rotira..I ja nisam zamerao nikome iz defanzive sem morenu koji je rupa u odbrani i ne mogu da ga smislim i karijus je bio ocaj kod drugog gola i nesiguran do besvesti.Zamerao sam sredini,bezidejnoscu i dodavanju do besvesti a ja ne znam da li si ti gledao utakmicu i obratio paznju na sta lici salah kad ga snime e to je umorno lice.

avatar
_Goran_
Saturday, 21.04.2018
16:13

Firmino, ne Firminjo.

avatar
ADIS-M-UNTD
Saturday, 21.04.2018
15:33

Ovaj wba da je ovako igrao od pocetka sezone nebi sad bio u zoni ispadanja..prvo su ogromno iznenadzenje napravili pobjedivsi junajted a nista manje iznenadzenje je sustici liverpul od 2 gola pogotov imajuci u vidio koliko je samo wba dao golova u sezoni podatak da je salah dao vise golova od kompletne ekipe wba cini senzaciju da su uopste dali 2 gola. Steta sto ovaj trener nije bio od pocetka nebi sigurno ispali jer se vidi borbenost citavog tima.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 21.04.2018
18:18

To dovoljno govori o kvalitetu lige.

avatar
_mladen_
Sunday, 22.04.2018
17:18

Celziju je prosle godine odbrana bila okej, ove sezone su katastrofa. Pa nece se Liverpul braniti i dozvoliti Romi da igra njihovu igru. Liverpulova najveca vrlina je ta sto nema mnogo timova koji igraju ovaj Klopov sistem, ako uopste postoji neka ekipa. Niko ne kaze da je Roma slaba, ali daleko od toga da su jaci od Sitija i tog buanrenja o kojem pricas imas u 50 % u Engleskoj sa kojima su se nosili sasvim solidno. Kao sto rekoh, ima Roma svojih kvaliteta, ali morace pripaziti na Liverpulov trojac.

avatar
L F C
Saturday, 21.04.2018
15:29

Bez obzira na to sto smo vodili 2:0 videlo je se da smo mislima na duel sa romom sto je apsolutno razumljivo. Dobro smo poceli, I poveli sa dva nula I onda se opustili ali sta je tuje idemo dalje. Drago mi je zbog ingsovog gola vidi se da je zeljan fudbala a salah jos jednom pokazao magiju I klasu. Sve u svemu migla su day budu sva tri boda ali sta je tuje. Sada se koncentrisati na duel sa romom I ostvarili sto bolji rezultat.

avatar
Red Demon
Saturday, 21.04.2018
15:27

Sva sreca te imamo Robertsona, Morena je toliko unistavao Filips da to nije humano. Rezervni bekovi danas zakazali, ali dobro ipak je vazan mec sledece nedelje.

avatar
Moljonazo style
Saturday, 21.04.2018
15:50

Nije dobro pobljo NIJE DOBRO koliko bre puta se bodovi prosipaju kao mleko po podu protiv wba stouka sanderlenda west hema onih bugara kako se zovu a da ludogorec pa dalje protiv svonsija brajtona sautemptona arsenala dokle bre ??? Vec ravno 32 godine ekipa ulazi kao tigaljazo protiv najvecih klubova a protiv ovakvih gore nabrojanih se ponasaju kogoj livorno cezena parma pa ajde i lacio sto da ne

avatar
Akiaki15935867
Saturday, 21.04.2018
16:13

Bolje da si stavio zarez i tacku nedje,nego ova 3 upitnika.

avatar
Saturday, 21.04.2018
15:27

Luzeri su to,ovog Salaha mnogo kenjaju ovi golovi....

avatar
_mladen_
Saturday, 21.04.2018
15:38

Sto ne kenjaju Moratu...

avatar
äxwell
Saturday, 21.04.2018
15:58

Luzere ces gledati u LŠ sledece sezone dok se vi grcate u LE! ;)

avatar
_mladen_
Saturday, 21.04.2018
15:26

Ovo je samo dokaz sa Klavan, Gomez kao desni bek, cak i Moreno ne mogu zajedno igrati. Previse proseka i cim je uveo Lovrena, znao sam da ce ovako biti. Previse proseka je bilo pozadi danas, ali nema veze, bitno je sta ce u utorak uraditi.

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 21.04.2018
15:25

Steta sto nisu preokrenuli da se Klopu potpuno obije o glavu to sto izvodi oba krila i uvodi svakog je...og stopera kog ima,ali ajde LS je sada daleko vaznija.Gomez dokazao da je jedan od najgorih igraca Liverpula ove sezone,Moreno umesto mozga ima promaju u glavi tezi oblik debila.Drago mi je sto su i Ings i Salah zatresli mrezu,Hegazi 3 utakmice suspenzije nije trebao ni da zavrsi utakmicu.