Veče evrogolova i čudesnog promašaja na ''Kamp Nou''! Barsa sve bliža vrhu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.03.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Barselona iskoristila kiks Atletika i primakla se na samo četiri boda razlike.

Beta/AP Photo/Joan Monfort
Beta/AP Photo/Joan Monfort

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 27. kola španske Primere, Barselona je večeras na svom terenu savladala Uesku sa ubedljivih 4:1, u utakmici koju su obeležili prelepi golovi, ali i jedan neverovatan promašaj.

Ovom pobedom Katalonci su se približili vodećem Atletiku na samo četiri boda zaostatka i trka za titulu biće definitivno veoma zanimljiva.

Barsa je povela već u 13. minutu meča, kada je Leo Mesi postigao prelep, maestralan gol! Najpre se na dvadesetak metara od gola sjajn o oslobodio svog čuvara, krenuo par koraka napred i poslao neodbranjiv projektil u desni gornji ugao. Lopta se od prečke odbila u mrežu, što je dodatno doprinelo efektnosti ovog gola - 1:0.

Podsetimo, ovo je Mesiju 767. nastup u Barsinom dresu, čime se izjednačio sa Ćavijem.

Dvadeset minuta kasnije Đordi Alba je mogao da duplira prednost, ali je prečka zaustavila tu njegovu loptu. Ipak, što nije njemu uspelo, jeste Grizmanu dva minuta kasnije. I to kako!

Maltene repriza Mesijevog projektila, samo sa nešto veće udaljenosti! Lopta završava takođe u gornjem desnom uglu i Barsa je povela sa 2:0!

Gosti su ipak uspeli da vrate rezultatsku neizvesnost u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada su iznudili jedanaesterac koji je u gol pretvorio Rafa Mir - 2:1 posle 45 minuta igre.

U nastavku je Barselona brzo vratila dfva gola prednosti.

Igrao se 53. minut meča, Barsa je izvela korner sa leve strane, pre centaršuta u kazneni prostor usladila je kraća kombinacija posle koje Mesi odlično centrira u kazneni prostor, gde je najviši u skoku bio Oskar Mingesa koji sa ivice peterca udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 3:1.

Samo četiri minuta kasnije usledio je neverovatan promašaj na drugoj strani, kada je Ueska ponovo mogla da se rezultatski vrati u igru. Akcija gostiju tekla je po desnoj strani, a posle centaršuta u kazneni prostor, loptu je na drugoj stativi dočekao Eskrič koji glavom asistira za Rafu Mira, a ovaj sa manje od pola metra grudima šalje loptu preko praznog gola!

Ostalo je 3:1 za Barsu, sve do samog finiša meča, kada Leo Mesi stavlja tačku na ovaj meč, svojim drugim golom za konačnih 4:1.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Monday, 15.03.2021
23:13

Prilično ubedljiva pobeda Barse u utakmici u kojoj se osim golova i nije imalo šta videti. 3 od 4 gola sa distance, a onaj Minguezin glavom klasična greška Ueskine odbrane. Barsa se nakon nekoliko dobrih partija vratila na default što podrazumeva sporu i bezidejnu igru pogrešnih pasova u završnici, uporne pokušaje da se prođe kroz sredinu ili da se neko ubaci iza leđa protivničke odbrane, uvaljivanje lopti Messiju među četvoricom, Dembeleovo predavanje apsolutno svih lopti protivniku, Pedrijeve, Trinkaove pa čak i Minguezine pokušaje driblinga nakon kojih obično završavaju na travi bez faula ili se okreću min. 150 stepeni oko svoje ose tražeći saigrača koga će zaklati kratkim i sporim pasom, Destovo i Albino igranje martinela po krilima za vraćanje lopti u sredinu itd. Osim po jednog ubacivanja Albe skroz iskosa i De Jonga u sredinu između dvojice, nakon čega su obojica potrefili prečku, drugih šansi i nije bilo, što je i za očekivati od Barsine default igre u kojoj valjda troše najmanje energije sa parkiranim glavama u svlačionici, zbog čega im je takva igra omiljena kada god procene da tako mogu do pobede.

avatar
Bádr Hari
Monday, 15.03.2021
22:58

ovo sto radi moj idol Messi je nevidjeno u istoriji fudbala, pa ja za svojih 13 godina nisam video ovako nesto a fudbal pratim dugih 5 godina. :D