Večiti kandidat za klupu Barse javno: "Ja bih se borio za trofeje sa ovim timom!"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 25.10.2021.
16:57
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo preambiciozna izjava?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ronald Kuman je i dalje na tankom ledu, ali tako opstaje na klupi Barse već nekoliko meseci.

Ako mu je u prvoj sezoni oprošteno jer nije dobio pojačanja, u drugoj što je ostao bez Mesija, postavlja se pitanje dokle će imati izgovore za loše rezultate? Glavno pitanje jeste i to da li ovaj tim ima kvalitet da se bori za trofeje kao nekada ili ni ostali treneri ne bi mogli da urade mnogo više?

Legendarni trener Barselone B Garsija Pimijenta koji je letos dobio šokantni otkaz iako je stvorio većinu dragulja koji su sada u prvom timu, sanja o klupi Barse. 

On je javno, gostujući kod Đerara Romera na "Tviču", rekao da bi sa ovim timom Barselone napao sve trofeje.

"Uveren sam da bih se sa trenutnim timom Barse borio za sve trofeje. Nije tačno da sa ovom ekipom Barselona ne može da se bori za trofeje, samo je potrebno da budu na 100% svojih mogućnosti. U Barsi trenutno postoji haos zbog igrača koji ne igraju na svojoj poziciji. Izostaviti Demira umesto Desta na poziciji krilnog napadača pokazuje da mu ne verujete. Takođe, ne možemo da tražimo od Gavija da napravi razliku na terenu", rekao je Pimijenta.

On je već skoro dve godine uvek među kandidatima, ali nikada nije dobio šansu o kojoj sanja. Pimijenta je verovali ili ne u Barseloni proveo čak 15 godina, pošto  je od 2006. u mlađim kategorijama. Bio je jedan od najboljih u "La Masiji", a za to je nagrađen klupom na Barseloni B sa kojom je dva puta izgubio u finalu plej ofa za ulazak u La Ligu 2. 

Igrače koje je stvorio u Barseloni B su - Riki Puđ, Ronald Arauho, Oskar Mingeza, Gavi, Balde, ali ne i Ansu Fati  koji je preskočio B tim iz omladinskog i direktno ušao u prvi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke