Velež posle 33 godine igra u Evropi, bivši napadač Partizana deo istorije!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.05.2021.
08:44
Izvor: Sportske.net

Veliki povratak nekada respektabilnog člana velike jugoslovenske lige.

fkvelez.ba
fkvelez.ba

Povezane vesti

Proteklog vikenda završena je sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Banjalučki Borac je još ranije osvojio titulu prvaka ispred Sarajeva, a u poslednjem kolu je u centru pažnje bila borba za preostala mesta u Evropi, odnosno u novoformiranoj Ligi konferencija.

U konkurenciji su bili Velež, Široki Brijeg i Zrinjski, a na kraju Velež je pobedom nad Mladosti iz Doboja kod Kaknja od 1:0 osvojio treće mesto, Široki Brijeg je završio na četvrtoj poziciji sa dva boda manje, a Zrinjski je ostao bez plasmana u Evropu, iako je imao isti broj bodova kao Široki Brijeg.

Ovaj rezultat je posebno značajan za ekipu Veleža, koja se polako vraća tamo gde je bila pre raspada Jugoslavije. Ovo je za ''Rođene'' prvi plasman na evropsku scenu posle 33 godine i utakmice protiv škotskog Hartsa u sezoni 1988/89, kada su eliminisani u osmini finala Kupa UEFA.

Naravno, veliko slavlje je sinoć viđeno u Mostaru, grupa navijača je najpre sačekala igrače u Doboju ispred stadiona, a onda se sve nastavilo u Mostaru.

Deo ove ekipe je i bivši napadač Voždovca i Partizana Dejan Georgijević, koji je i juče bio u startnoj postavi Veleža.

*

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke