Velikani slave, najtraženiji evropski trener završio sa Brajtonom!

Autor: Ivan Cvetković
subota 18.05.2024.
17:07
Izvor: Sportske.net

De Zerbi sada ima priliku da dobije mnogo atraktivniji angažman.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Trener Brajtona Roberto de Zerbi (44) napustiće ovaj klub na kraju aktuelne sezone, nakon utakmice protiv Mančester junajteda, saopštio je Brajton.

Italijanski trener je među "galebove" stigao septembra 2022. godine i stekao reputaciju jednog od najboljih stratega na Ostrvu, a veliki uspeh ostvario je plasmanom Brajtona u osminu finala Lige Evrope ove sezone, nakon što je prethodne završio kao sedmi u Premijer ligi.

"Veoma sam tužan što napuštam Brajton, ali sam i ponosan zbog onoga što su moji fudbaleri i stručni štab ostvarili s velikom podrškom svih u klubu tokom ove dve istorijske sezone. Dogovorili smo se da je ovo moj kraj u Brajtonu kako bi klub nastavio da radi prema sopstvenim planovima", rekao je De Zerbi u saopštenju javnosti.

Brajton će sezonu za nama završiti u najboljem slučaju na 10. poziciji na tabeli Premijer lige gde kolo pre kraja ima 48 bodova, koliko ima i Bornmut, dok Kristal Palas i Vulverhempton imaju po 46.

Italijanski stručnjak se prethodnih godina povezivao sa velikim brojem klubova popout Barselone, Mančester junajteda, Liverpula i Bajerna iz Minhena, dok je posebne pohvale dobijao od trenera Mančester sitija Pepa Gvardiole koji ga posebno ceni.

De Zerbi je tokom trenerske karijere vodio Darfo Boario, Fođu, Palermo, Benevento, Sasuolo i Šahtjor iz Donjecka pre nego što je stigao u Brajton.

Bajern iz Minhena nikako da pronađe novog trenera, možda je sada De Zerbi realnija opcija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke