Veliki povratak Marija Mandžukića!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 22.11.2021.
18:10
Izvor: Sportske.net

Bivši napadač ponovo na mestu uspeha.

Epa/Felipe Trueba
Epa/Felipe Trueba

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Mario Mandžukić, koji je dugo godina sa uspehom igrao za reprezentaciju Hrvatske, priključio se stručnom štabu Zlatka Dalića u redovima "Vatrenih".

Mandžukić je u prvoj polovini ove sezone pokušao da oživi karijeru u Milanu, ali su ga povrede sputale, pa je rešio da se u 35. godini povuče iz fudbala.

Nekoliko meseci je trajala pauza, a onda je odlučio da se vrati na mesto uspeha i pokuša da sa stručnim štabom Zlatka Dalića napravi što bolji rezultat na Mundijalu u Kataru naredne godine.

Hrvatska je pre osam dana izborila plasman na Svetsko prvenstvo, gde će braniti srebrnu medalju osvojenu pre tri godine u Rusiji, a upravo je Mandžukić golom Engleskoj izborio finale te 2018. protiv moćne Francuske.

Trofejni fudbaler nije krio zadovoljstvo zbog novog angažmana.

"Hvala selektoru Daliću i predsedniku Kustiću na poverenju. Lako smo se dogovorili. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču i želim tu strast, ali i svoje iskustvo, da prenesem novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svetsko prvenstvo", rekao je bivši napadač evropskih velikana poput Juventusa, Milana, Bajerna, Atletika...

Hrvatska će na žrebu za Svetsko prvenstvo 1. aprila, izvesno je, biti u drugom šeširu, pa bi i oni mogli da budu rival Srbije u Kataru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke