Veliki povratak Nila Vornoka, nije mogao da izabere bolje!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.02.2023.
20:46
Izvor: Sportske.net, Beta

Povratak legende!

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Engleski trener Nil Vornok vratio se iz penzije posle samo 10 meseci i preuzeo je drugoligaša Hadersfild kako bi mu pomogao da opstane u Čempionšipu.

Vornok (74) se prošlog aprila povukao iz fudbala, posle 42 godine i 16 klubova koje je kao trener predvodio. Poslednji klub koji je trenirao bio je Midlsbro, odakle je otišao u novembru 2021. godine. 

 On je odlučio da preuzme Hadersfild, pretposlednji klub na tabeli Čempionšipa, sa bodom zaostatka za Kardifom, koji je prvi van zone ispadanja. Njegov pomoćnik biće bivši napadač kluba Roni Džepson.

Vornok se vraća u Hadersfild koji je predvodio 1993. godine i želi da "vrati osmehe na lica", preneo je Skaj. 

 "Vrlo sam uzbuđen zbog ovog izazova. Moj prvi mandat u Hadersfildu imao je sve, išli smo u dva navrata na Vembli, preselili smo se na novi stadion i izgradili klub ni iz čega. To je bilo posebno vreme. Vraćam se da pomognem klubu, ali i (predsedniku) Dinu Hojlu. Znam šta je uradio iza kulisa i uvek sam imao vremena za njega", rekao je Vornok.

"Pogledao sam raspored i čekaju nas fantastične utakmice. Želim da vratim osmehe na lica", dodao je 74-godišnji trener. 

 On je tokom karijere predvodio 16 ekipa u više od 1.600 utakmica, osam puta je uspeo da izbori plasman u viši rang takmičenja, a Šefild junajted, Kvins Park Rendžers i Kardif vodio je do Premijer lige. 

 Vornok je rekorder engleskog profesionalnog fudbala po broju utakmica koje je kao trener vodio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke