Veliki preokret "srpskog" Al Hilala - Mitrović pogodio, titula pred vratima!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 06.05.2024.
22:04
Izvor: Sportske.net

"Nepobedivi" su.

@Alhilal_EN
@Alhilal_EN

Povezane vesti

Fudbaleri Al Hilala ostali su neporaženi i posle 30 odigranih utakmcia u šampionatu Saudijske Arabije i sve su bliže da i matematički obezbede titulu prvaka.

Ekipa u kojoj igraju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić večeras je u velikom derbiju savladala je trećeplasirani Al Ahli posle preokreta sa 2:1.

Poveo je domaćin posle pola časa igre. Alan Sent-Maksimen je snažno šutirao sa distance, golman Al Hilala samo odbio loptu do Firasa Al-Buraikana kome nije bilo teško da zatrese mrežu lidera.

Gosti su stigli do izjednačenja u 52. minutu. Brazilac Malkom je odličnim centaršutem pronašao Mitrovića, koji je u skoku nadvisio jednog defanzivca domaćih i glavom pogodio gol Al Ahlija.

Do nove 23. uzastopne titule u šampionatu Al Hilal je došao minut pre kraja golom Malkoma. Brazilac je primio loptu na svojoj polovini, protutnjao kroz "šuplju" odbranu domaćina i postigao gol vredan tri boda.

Tako Al Hilal samo još matematički nije overio osvajanje titule prvaka Saudijske Arabije. Lider u prvenstvu ima 12 bodova više od prvog pratioca Al Nasra na četiri kola pre kraja i samo čudo ga može odvojiti od već viđene šampionske proslave.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke