Veliki Sem – Kad te Murinjo optuži da igraš fudbal iz 19. veka!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.02.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

Sećate se sukoba?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Jedna od većih uvreda za Žoze Murinja je svakako bilo to kada su ga nazivali portugalskom verzijom „Sema Alardajsa“. Poređenje je bilo ciljanje na defanzivu i na to da je sve dozvoljeno u borbi za bodove.

Zanimljivo, Murinjo je Alardajsov fudbal posle jednog remija, kada je „Veliki Sem“ sedeo na klupi Vest Hema i uzeo bod Čelsiju, nazvao „fudbalom iz 19. veka“.

Na to se engleski specijalista za borbu za opstanak nasmejao i rekao da je Murinjo samo ljut jer ga uvek nadmudri i uspeva da ostane neporažen iako Portugalac ima neuporedivo jači tim.

„Ja sam trener za Barselonu ili Real“, konstatovao je Englez i dodao da kada bi mogao da kupuje kao treneri velikih klubova lagano bi osvajao titule.

Ovo se pamti kao jedna od mnogih njegovih bizarnih izjava.

Da se razumemo, Alardajs je trener koji je uspeo da spasi veliki broj timova, kada se čini da su lađe potonule pozoveš Sema i veći deo posla je završen. Radio je u Boltonu, Njukaslu, Blekburnu, Vest Hemu, Sanderlendu, Palasu, Evertonu, kratko bio na klupi Engleske gde je bio prinuđen, sećate se, da podnese ostavku zbog stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

Poznat je osim po tome što nikada nije ispao iz lige, po tome što je rekao da mu jedino smeta prezime da preuzme neki veliki klub u Engleskoj.

„Da se prezivam Alardići umesto Alardajs, sigurno bi me do sada angažovali“, zamerio je PL na insistiranju na stranim trenerima na uštrb domaćih stručnjaka.

Alardajs je preuzeo VBA u teškoj situaciji od Bilića, mnogi kažu da je ovo možda i najteži posao njegove karijere. Hrvat je doživeo osam poraza, a iskusni trener se po dolasku, iako je pripretio Murinju, Klopi i Gvardiolu suočio sa stvarnošću. Naime, tim je baš daleko od luke spasa, Posle remija sa Liverpulom, napunili su ih Lids, Arsenal, Siti, a ne uspevaju da pobede timove koji se takođe bore za opstanak.

Ipak, Alardajsa ne napušta optimizam, on se povukao iz penzije da pokuša nemoguće, ako uspe, dobiće bonus od tri miliona evra, svakako dovoljno za uživanje u španskom suncu gde je sve češće.

Zanimljivo kada je posle izjava prerušenom reporteru engleskog tabloida bio prinuđen da napusti klupu Engleske, Murinjo je izrazio simpatiju.

„Uvek sam ga respektovao, i to što se desilo sa Engleskom je između njega i saveza, to neće imati uticaja na moje mišljenje o njemu. Žao mi je, naporno je radio čitave karijere, to je bio njegov posao iz snova“, rekao je Portugalac.

Big Sem je potrajao samo 67 dana na klupi Engleske.

On je žestoko branio kao komentator Murinja kada je bio na ivici u Junajtedu tvrdeći da “Đavoli“ ne bi trebalo da ga otpisuju jer boljeg neće naći. Ipak, Murinjo je izgubio posao, vratio se posle godinu dana u igru i sada će protiv sebe imati Alardajsa.

Inače, on ima odličan rekord protiv menadžera VBA, do sada su se sastali u 12 mečeva, Portugalac je dobio devet, tri puta je bilo nerešeno. Ali, svakako da je Totenhem pod pritiskom, a Alardajs bi to mogao da iskoristi, pogotovo jer nema Kejna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke