Veliki toskanski zid David De Hea, Adli presudio svom Milanu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 06.10.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Neverovatna partija nekadašnjeg golmana Mančester junajteda.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine savladali su u Firenci ekipu Milana rezultatom 2:1 u meču sedmog kola italijanske Serije A.

Apsolutni heroj domaće ekipe večeras je bio maestralni David De Hea koji je odbranio čak dva penala što je bilo prelomno u konačnom ishodu derbija kola u Toskani.

Sudija Paireto je na Artemio Frankiju tri puta pokazivao na belu tačku, a prvi put bilo je to u šesnaestercu "Rosonera" gde je Teo Ernandez oborio Dodoa.

Posle VAR asistencije, loptu na belu tačku postavio je Kean, ali je Majk Menjon uspeo da odbrani pokušaj bivšeg napadača Juventusa u 22. minutu.

Kean je nedugo zatim i zatresao mrežu, ali je gol bio poništen zbog ofsajda, da bi nakon toga udarac Leaa u korner skrenuo De Hea.

Usledila je prava surova kazna za Milan.

Igrao se 35. minut kada je Jasin Adli probio po desnoj strani ivice kaznenog prostora i sjajnim udarcem u dalji ugao zatresao mrežu Milana, kluba koji ga i poslao na pozajmicu u Fiorentinu.

Bio je to prilično emotivan trenutak za Francuza koij igra veoma dobro od početka sezone...

Pareto je imao pune ruke posla uzevši u obzir da je krajem prvog poluvremena dosudio novi jedanaesterac, ovoga puta u kaznenom prostoru "Ljubičastih" gde je Ranijeri napravio prekršaj.

Na scenu je tada stupio večeras maestralni David De Hea.

Nekadašnji golman Mančester junajteda "spustio je rampu" Ernandezu čiji je udarac sa bele tačke uspeo da odbrani, a osujetio je i pokušaj Ejbrahama odmah nakon toga.

Početak drugog poluvremena obeležio je poništeni gol Keana, a kasnije i novi penal koji je napadač Fiorentine napravio u sopstvenom kaznenom prostoru.

Loptu je ovoga puta preuzeo Ejbraham, ali ishod je bio isti jer je De Hea odbranio i drugi penal na ovom meču u 56. minutu.

Četiri minuta kasnije, pak, Španac nije mogao ništa posle lepe akcije Ernandeza i Kristijana Pulišića koji je izjednačio rezultat.

Posle novog udarca Keana, na drugoj strani se ponovo istakao De Hea kada je odbranio udarac Ejbrahama, a kazna za promašaje Milana stigla je u 73. minutu kada je Albert Gudmundson raspalio po lopti i matirao Menjona.

Nervoza je dostigla vrhunac isključenjem trenera Fiorentine Rafaela Paladina, ali to nije osujetilo domaćina da sačuva vođstvo i ostvari veliku pobedu u derbiju kola.

Mogla je Fiorentina i do ubedljivije pobede, ali sjajan udarac Keana je loptu od prečke odbio ispred gol-linije...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke