Veliki trijumf Lila u Parizu, nervozni Nejmar isključen

Autor: Aleksandar Golubović
subota 03.04.2021.
18:56
Izvor: Sportske.net

Gosti pobegli šampionu na plus tri.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti


Fudbaleri Lila ostvarili su veliku pobedu u derbiju 31. kola Lige 1 pošto su slavili na gostovanju braniocu trofeja Pariz Sen Žermenu 1:0 i tako stigli do prvog mesta u francuskom šampionatu.

Jedini gol za goste sa severa Francuske postigao je kanadski napadač Džonatan Dejvid kada je u 20. minutu sjajno šutirao u kaznanom prostoru, a lopta je na putu ka mreži prevarila Kejlora Navasa.

Pet minuta ranije lepu je priliku imao Kilijan Mbape čiji pokušaj je osujetio golman Lila.

Od momenta kada su bili u rezultatskom zaostatku fudbaleri PSŽ-a jalovo su pokušavali da stignu do izjednačujućeg gola, a trener Maurisio Poketino je u nastavku pokušao da se osloni na mlađe snage.

Priliku da sve reši propustio je izvanredni turski napadač Buruk Jilmaz, koji je u 79. minutu odlično pokušao, ali mu je Navas izvanredno odbranio udarac.

Vremena je bilo sve manje za "svece", a nervoza sve veća, što je kulminiralo u 90. minutu kada je Nejmar zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Brazilac je naseo na provokaciju Đaloa i odgurnuo ga bez lopte, pa dileme za prevremen odlazak Nejmara u svlačionicu nije bilo, kao i njegovog suparnika, pa se u nadoknadu vremena ušlo sa desetoricom na obe strane.

Promene rezultata do kraja meča nije bilo pa je Lil ovom pobedom stigao do plus tri na sedam kola pre kraja šampionata.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke