Veliko iskupljenje Bonifejsa za preokret Leverkuzena, Mašović "požuteo" i izgubio u Zinshajmu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 19.10.2024.
17:31
Izvor: Sportske.net

U terminu od 15.30, danas je odigrano pet utakmica sedmog kola nemačke Bundeslige.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Bajera pobedili su u Leverkuzenu ekipu Ajntrahta iz Frankfurta rezultatom 2:1 i tako se vratili na pobednički kolosek posle neočekivanog remija sa Kilom.

"Farmaceuti" su mogli do vođstva već u devetom minutu, ali je udarac Bonifejsa sa penala uspeo da ukroti Trap, nakon čega je stigla kazna na drugoj strani pošto je udarac sa bele tačke u gol pretvorio Omar Marmuš u 16. minutu.

Devet minuta kasnije, Bajer je stigao do izjednačenja preko Roberta Andriha, a rezultatom 1:1 se i otišlo na odmor.

Viktor Bonifejs se iskupio za promašen penal na najbolji način i to pobedonosnim golom u 72. minutu kada je doneo preokret i velika tri boda ekipi Ćabija Alonsa.

Lajpcig je osvojio nova tri boda pobedom u Majncu od 2:0.

"Bikovi" su pitanje pobednika rešili tokom prvih 45 minuta kada su pogađali Ćavi Simons u 20. i Vili Orban u 37. minutu susreta.

Borusija je u Menhengladbahu savladao Hajdenhajm posle preokreta rezultatom 3:2.

Gosti su poveli golom Lea Sijence u 12. minutu, da bi deset minuta kasnije Ko Itakura poravnao rezultat.

Utakmicu je obeležila partija Tima Klajndinsta, iskusni nemački napadač postigao je dva gola u 62. i 75. minutu sa penala, pa ni utešni gol Piringera pet minuta kasnije nije bio dovoljan Hajdenhajmu da izbegne poraz.

Frajburg je na domaćem terenu bio bolji od Augzburga rezultatom 3:1.

Sve je praktično već bilo gotovo posle prvih 45 minuta kada su pogađali redom Grifo u 34, Linhart u 37. i Ginter u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena.

Utešni gol za goste delo je Tica u 65. minutu.

Hofenhajm je identičnim rezultatom kod kuće savladao ekipu Bohuma.

Povremeni reprezentativac Srbije Erhan Mašović odigrao je čitav meč za goste tokom kojeg je dobio i žuti karton, ali to nije pomoglo "Plavima" da izbegnu poraz koji je počeo golom Andreja Kramarića u 11. minutu.

Bilter je udvostručio prednost u 65, zaostatak Bohuma smanjio Gamboa u 76. minutu, dok je u 88. Dašner promašio penal nakon čega je stigla kazna u vidu trećeg gola Hofenhajma koji je postigao Haris Tabaković u trećem minutu nadoknade.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke