Veliko iznenađenje, Totenhemov trener Španac?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 21.04.2021.
12:40
Izvor: Sportske.net

Među kandidatima i ime iz La Lige.

EPA-EFE/John Walton / POOL
EPA-EFE/John Walton / POOL

Povezane vesti

Sve je duži niz mogućnih naslednika Žozea Murinja na klupi Totenhema, a prema najnovijim informacija klub iz severnog Londona uspostavio je inicijalne kontakte sa trenerom Atletik Bilbaa Marselinjom, što je uz Skota Parkera najveće iznenađenje, prenosi Atletik.

Marselinjo važi za jednog od trenera sa najvećom reputacijom u Španiji, a to nije poremetio ni fijasko protiv Barselone u Kupu kralju gde je baskijski klub poražen sa ubedljivih 4:0.

Ovaj stručnjak je nedugo ranije podigao isti trofej, namenjen za prošlu sezonu, pobedom u finalu protiv Real Sosijedada.

Marselinjo je već jednu deceniju u španskom fudbalu pošto je pre Atletika vodio jake timove poput Sevilje, Viljareala i Valensije.

Ugovor na "San Mamasu" ističe mu na leto 2022. godine, ali u njemu se nalazi klauzula prema kojoj uz odgovarajuće obeštećenje može da napusti Bilbao i već na kraju sezone.

Uprkos tome što je kontaktiran, logično je da Marselinjo nema najveće šanse da preuzme "pevce", pošto je prva želja vlasnika kluba Danijela Levija i dalje trener Red Bul Lajpciga Julijan Nagelsman.

Osim Marselinja i Nagelsmana, Totenhem se dovodi u vezi sa dvojcem italijanskih trenera Masimilijanom Alegrijem i Mauriciom Sarijem, dok je sa Ostrva kao grom iz vedra neba odjeknulo da bi Parker mogao da se vrati u klub.

Spominje se i Brendan Rodžers iz Lestera, ali to je za sada malo verovatno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke