Veliko spremanje, Srbin otpušten iz Čelsija, ide ceo tim, ovo su četiri pojačanja?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 06.06.2021.
09:45
Izvor: Sportske.net

Odlaze i igrači iz drugog plana, ali i prošlogodišnja pojačanja!

EPA/JASPER RUHE
EPA/JASPER RUHE

Povezane vesti

Tomas Tuhel će krenuti sa rasčišćavanjem redova u Čelsiju. Naime, čitav jedan tim, 11 igrača bi trebalo da napusti klub. Uz Kepu, najskupljeg golmana svih vremena, "Plavci" žele da se posle samo jedne sezone otarase Hakima Zijeha, Marokanac je na meti Napolija i Milana. 

Uz njih dvojicu, mesta nema verovatno za Emersona Palmijerija, Tamija Ejbrahama, Hadsona-Odoija, Zumu, kao i niz igrača koji se vraćaju sa pozajmica poput Zapakoste, Malanga Sara, Drinkvotera, Bačuaija, Bakajoka, Rosa Barklija.

Inače, zvanično su otpustili Marka Van Ginkela koji će potpisati za PSV kao slobodan igrač, zatim Izija Brauna, Džejla Vejklija i našeg Danila Pantića. 

Tomori je već prodat Milanu, ostali bi mogli da popune kasu, ili da našu neku drugu pozajmicu. Ostao je Žiru, produžio je ugovor na još godinu, kao i Tijago Silva.

Tuhel ne planira mnogo novih lica, najviše četvoricu, jedno je Julijan Vejgl koga je nekada trenirao, bivši igrač Dortmunda koji nastupa za Benfiku. On je mnogo verovatnija opcija od Deklana Rajsa, ali i Saula koji je najbliži Bajernu.

Bajernov štoper Niksal Zule ostaje prva meta u odbrani, dok se traži i napadač. Lukaku je teška misija, Haland još teža, Kejn nemoguća, iako je Roman Abramovič spreman da izdvoji novac. 

Tim Čelsija bi mogao da izgleda ovako:

Mendi, 
Zule, Ridiger, Silva, 
Ris Džejms, Vejgl, Kante, Čilvel,
Mount,
Haverc, Verner.

Čelsi će pokušati da ubedi Inter, 120 miliona bi verovatno završilo posao, ali sa druge strane, pitanje je koliko im je napadač potreban uz Haverca i Pulišića.

Postoji i druga škola mišljenja, da im nedostaje centralni napadač koji će postići 25 golova u prvenstvu, i da bez toga teško da mogu da se trkaju sa Sitijem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke