Venger najavljuje revoluciju, publika će biti oduševeljna

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 03.03.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Francuz dao zanimljiv predlog.

Epa/Emilio Naranjo
Epa/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Nekadašnji menadžer Arsenala Arsen Venger otvoreno je rekao da se zalaže da bi organizaciju Evropskog i Svetskog prvenstva trebalo sprovoditi učestastije.

Dva najveća fudbalska događaja iz ugla reprezentacija održavaju se na svake četiri godine, što iz ugla proslavljenog stručnjaka nije nedovoljno učestovalo ako se uzme značaj kakav imaju.

Venger se od napuštanja Arsenala na proleće 2018. godine posvetio novoj ulozi pošto obavlja funkciju direktora za razvoj u FIFA. 

Kako je rekao u intervjuu za Parizijen trenutna zdravstvena kriza mogla bi da posluži za preispitivanje dosadašnjih pravila u fudbalu.

"Da li je razumno kada sebi dugujemo odgovornost, posebno iz ekonomskog ugla? Sve ovo moramo reorganizovati i pregrupisati međunarodne datume. Jedno od rešenja svakako je organizovanje Evropskog i Svetskog prvenstva na svake dve godine. To sigurno neće naštetiti prestižu takmičenja", rekao je Venger.

Podsetio je na primer Lige šampiona koja se održava svake godine, a kod gledalaca budi isto interesovanje, ali i na Afrički Kup nacija, koji se održava svake druge godine.

Upozorio bi da bi trebalo smanjiti igre glavom vraćajući se u prošlost kada je upravo suprotno radio na treninzima Arsenala.

"Kod dece je to naročito izraženo. Moramo biti oprezni po pitanju posledica glave na traume. Moraćemo da regulišemo javna pravila po pitanju igre glavom", rekao je Venger.

Dodajmo i to da je Engleska fudbalska asocijacija (FA) zabranila igranje glavom u mlađim kategorijama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke