Venger se poslednji smeje, šta čeka Artetu, može li Arsenal da izađe iz začaranog kruga?

Autor: Boris Jovanović
petak 07.05.2021.
10:22
Izvor: Sportske.net

Užasna sezona Arsenala dobija obrise...

EPA-EFE/Julian Finney
EPA-EFE/Julian Finney

Povezane vesti

U Arsenalu šok. Mikel Arteta je teško nalazio reči nakon neuspeha protiv Viljareala. Njegov tim je bio slabiji u oba meča  nije zaslužio novo finale u LE.

Unaj Emeri se osvetio nasledniku i klubu, ali bio je veoma korektan, "Žuta podmornica" ide u finale, a "Gunerima" ostaju brige.

Arteta nije želeo da govori o smeni, za sada nema ni razloga, mada Martin Kion kaže da je pod pritiskom i da je vreme da klub donese velike odluje jer sezona je katastrofala. Prvi put posle 1996. i prvi put od dolaska Arsena Vengera u klub, "Tobdžije" će ostati bez evropskih kupova. Doduše, još postoji šansa da kroz ligu stignu do Evrope, ali ona je u domenu teorije.

"Mislim da će mnogi navijači zažaliti što su zviždali Vengeru", pomenuo je Fredi Ljungberg.

Šveđani je aludirao na činjenicu da Evropa nikada nije dovođena u pitanje tokom Vengerovih decenija u klubu.

Pirs Morgan, čuveni TV voditelj i navijač Arsenala kaže da Arteta mora da ode jer nije napravio ništa. Da je potrebno dovesti novog, iskusnijeg trenera. Španac je osvojio kup prošle sezone, dovedena su mu pojačanja, ali bez efekta.

Odluka je u rukama američkih vlasnija, Krenke retko menja trenere, ali jeste smenio Emerija. Da li će Arteta dobiti novu priliku.

Insajder, novinar David Ornštajn smatra da je bliži ostanku iz samo jednog razloga, Arsenal nema rešenje. Naime, i ako smene Artetu, nije jasno koga bi mogli da privuku od većih imena, niti da mu ponude neki veći budžet.

Možda probaju da izvrše novu revoluciju, prodaju Lakazeta i još par igrača, odlazi David Luiz, troškovi će biti smanjeni, ali to će uticati i na takmičarske ambicije kluba.

U takvoj situaciji neko poput Alegrija, Sarija ili čak Džerarda ne bi prihvatio klupu.

Sve u svemu, teška situacija za klub iz Severnog Londona, polako se navikavaju na prosečnost.

Arsenal je inače tek deveti u Ligi, ima tri boda manje od Evertona i pet od Liverpula, plus meč više. Do kraja su im ostale četiri utakmice, čekaju VBA, idu Čelsiju, pa Kristal Palasu, dočekuju Arsenal, teško je poverovati da mogu da uzmu sve bodove i dohvate sedmo mesto...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke