Veroni ne pomaže ni Lazovićev projektil, Napoli slavi pobedu i "buđenje" Kvarachelije!

Autor: Ivan Cvetković
subota 21.10.2023.
16:55
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Gruzije nalazi se u sjajnoj formi posle lošeg početka sezone.

Paola Garbuio/LaPresse via AP
Paola Garbuio/LaPresse via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija savladali su kao gosti ekipu Verone rezultatom 3:1 u okviru devetog kola italijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije se posle dva vezana poraza od Reala i Fiorentine vratio u pobednički kolosek i slavio na gostovanju na stadionu Bentegodi.

Gosti iz Napulja su posle prvih 45 minuta već vodili sa dva gola razlike, a odbranu Verone načeo je Mateo Politano u 27. minutu kada je posle lepog prodora Raspadorija po levoj strani matirao Montipa.

Danas veoma raspoloženi Hviča Kvarachelija udvostručio je prednost Napolija u 43. minutu kada Gruzin dobio loptu od Politana posle kontre, oslobodio se čuvara i zatresao mrežu rivala.

Baroni je na poluvremenu izvršio tri promene, na terenu se našao i reprezentativac Srbije Darko Lazović koji je uneo dosta dobrih stvari u igri svog tima.

Kvarachelija je nastavio sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu, igrao se 55. minut kada je reprezentativac Gruzije ponovo izbio sam ispred gola Montipa i rutinski ga savladao.

Krenula je Verona na sve ili ništa, pa je pet minuta kasnije upravo Darko Lazović postigao lep pogodak za Veronu posle centaršuta s desne strane.

Napoli je nakon toga relativno mirno priveo posao kraju i zasluženo osvojio tri boda koja ga ostavljaju na petoj poziciji u Seriji A sa 17 osvojenih bodova.

Sa druge strane, Verona je 16. sa osam bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke