Verovali ili ne, Lion je od večeras poslednji na tabeli u Francuskoj!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.10.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Ni u ''derbiju začelja'' nije uspeo da dođe do boda.

Twitter/Olympique Lyonnais
Twitter/Olympique Lyonnais

Povezane vesti

Deveto kolo francuske Lige 1 kompletirano je večerašnjom utakmicom na ''Grupama stadionu'' između Liona i Klermona.

Bio je to duel dve poslednjeplasirane ekipe, dve ekipe koje od početka sezone nisu imale nijednu pobedu.

Prosto je neverovatno da je Lion dospeo u takvu situaciju, a od večeras je u još težoj, jer je Klermon kao gost dobio ovaj meč rezultatom 2:1!

To praktično znači da je Lion pao na poslednje mesto sa samo tri boda iz devet odigranih kola, a Klermon posle svoje prve pobede ima ukupno pet bodova na pretposlednjem mestu.

Presudilo je prvo poluvreme.

Gosti su poveli već u 10. minutu meča, golom Muhameda Čama, a prednost Klermona je udvostručio Manjin u 35. minutu - 0:2.

Lion je u završnici prvog poluvremena imao nekoliko prilika da ublaži prednost rivala, ali nije bilo dovoljno koncentracije u završnicama tih akcija.

Nastavili su domaći sa napadima i od početka drugog poluvremena, a bedem gostiju konačno je probijen u 53. minutu meča, kada je Ožije zakačio loptu posle centaršuta u kazneni prostor, dovoljno da ona završi u mreži - autogol za 1:2.

Nastavio je Lion da do kraja utakmice vrši opsadu protivničkog gola, ređale su se šanse Tolisoa, Lakazeta... ali je Klermon sve to izdržao i odbranio stečenu prednost za prvu pobedu u sezoni.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke