"Verujte u Artetu" - dokle?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 21.09.2021.
08:40
Izvor: Sportske.net

Bivši defanzivac smatra da je Španac pravi čovek.

EPA-EFE/Alastair Grant
EPA-EFE/Alastair Grant

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Arsenala Per Mertezaker smatra da je Mikel Arteta pravi čovek za klupu tog tima i da je neophodno dati mu dovoljno vremena kako bi se videli rezultati.

Od odlaska Arsena Vengera, Arsenal ne liči na ekipu koja je skoro dve decenije konstantno bila u vrhu engleskog fudbala. Novac se ulaže i to ogroman, ali rezultati su daleko od dobroh. Stigao je Mikel Arteta posle Unaja Emerija kao učenik Pepa Gvardiole i za sada se muči.

Prošla sezona bila je za zaborav, ova je počela na sličan način sa čak tri uzastopna poraza i gol-razlikom 9:0. Potrošeno je najviše novca od svih klubova u Premijer ligi - oko 150 miliona funti - ali teško je prognozirati hoće li im se to isplatiti.

Jedan od trenera iz akademije Arsenala Per Mertezaker veruje da hoće i smatra da u klubu i oko njega moraju da pruže poverenje Mikelu Arteti.

"Uvek želite prečicu, znate. Želite odmah natrag u Ligu šampiona i odmah biste da budete uspešni. Shvatio sam radeći u akademiji Arsenala da je za svaki proces potrebno vreme i nadam se da će Mikel dobiti svoje", kazao je Mertezaker i dodao:

"Radim veoma blizu njega i znam koliko želi da vrati Arsenal na mapu evropskog fudbala. Trebaće barem dve ili tri godine za tako nešto", uverava Mertezaker.

Arsenal je posle tri uvodna poraza ostvario dve pobede nad Noričom i Barnlijem. Sada ih čeka Totenhem, gde mogu da pokažu da li su na pravoj stazi ili su minula dva uspeha bila samo kreacija kratkog daha.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke