Verujte u sistem - Ajaks je opet favorit, ali je PSV “tempirana bomba”!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.08.2022.
10:32
Izvor: Sportske.net

Počinje nova sezona u Holandiji, Ajaks je ponovo favorit predvođen Tadićem…

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti


Ajaks se već ustalio u Holandiji kao najbolji tim te države, a po svemu sudeći, tako će biti i u novoj sezoni. Bilo je tu ozbiljnih odlazaka i ove sezone, baš kao i svake do sad u poslednjih pet, šest godina, ali uvek su u upravi kluba uspevali da nadomeste izostanke do tada bitnih fudbalera novim igračima koji su se lako uklapali u sistem.

Sada je Brobi i zvanično postao igrač Ajaksa, vratio se iz Lajpciga i samo će nastaviti tamo gde je stao u prethodnoj sezoni, a odlazak Lisandra Martineza je nadomešten reprezentativcem Nigerije koji je do sada igrao za Rendžers, Kalvinom Besijem, koji pored pozicije štopera pokriva i poziciju levog beka. Stigli su Bergvajn, kao i nekadašnji kapiten AZ Alkmara, Oven Vijndal. Ipak, najveća promena u klubu jeste odlazak Erika Ten Haga, i dolazak Alfreda Šrojdera. Ono što se očekuje jeste još jedan ozbiljan transfer Ajaksa, jer su ovog leta u plusu od oko 27 miliona evra (prodali za 112 miliona, potrošili za pojačanja oko 85 miliona.

Imaju Tadića, Klasena i Berhuja koji su veoma iskusni i, čini se, sigurnost u Erediviziji.

1904 Sittard - Ajax 3-4 (2.35)

Šta može da učini PSV da promeni nešto u Holandiji?

Prošle godine je bilo samo dva boda razlike, a sada imaju novog trenera, Ruda Van Nistelroja. Legendarni fudbaler se još uvek nije proslavio kao trener, dobio je veliku šansu, ali moraće da pobeđuje favorizovani Ajaks. Jedan od najboljih golmana Lige 1 Valter Benitez je stigao u klub, baš kao i Ćavi Simons koji važi za izuzetno talentovanog fudbalera. Tu je Luk De Jong kao veliko pojačanje, Džarad Brantvajt, Ki-Jana Huver i Savio su takođe stigli u klub. Možda su izgubili Gecea, što i ne mora da bude loše jer će neki mlađi dobiti šansu da pokažu sav svoj potencijal. Kodi Gakpo je i dalje u klubu, odbio je Lids, nada se da može do titule sa klubom iz Ajndhovena.

1901 PSV - FC Emmen 1-1 (1.67)

PSV je dobijao bez problema "male" utakmice, za ove veće su pozvali upomoć Ruda Van Nistelroja.

Uglavnom, izgledaju kao "tempirana bomba" koja bi mogla da eksplodira ove sezone, a možda jednostavno ostane ćorak. Zavisi od trenera.

Fejenord?

Odoše najbolji, Sinistera, Malasija, Til, Desers, Nelson... Svi oni koje ste gledali kako haraju Ligom konferencija su otišli, što znači da sledi novo uklapanje igrača, samim tim i manje šanse za titulu. Danilo, Dilrosun, Tabuni, Šimanski, sve su to solidni igrači, ali jasno je da im treba dosta vremena da se uklope u novu sredinu. Za kladionicu, čini se da su tim za izbegavanje, jer mogli bi i neprijatno da iznenade.

1906 Vitesse - Feyenoord X2&I=II (4.40)

Ron Jans je dokazani trener u Erediviziji, sada vodi Tvente i sa njim je imao sjajan rezultat u prethodnoj sezoni, pošto je završio kao četvrti i sada igra kvalifikacije za Ligu konferencija, videli ste ih i protiv Čukaričkog. Ono što je jasno kod njih jeste da nemaju baš dugačku klupu da igraju na više frontova, nešto što je specifično za timove poput Tventea jer kada igraju Evropu, znaju da zakažu u domaćem prvenstvu.

AZ i Utreht su ekipe za Evropu, sigurni smo da postoje momentumi kada ih morate iskoristiti za jake tipove. Recimo, čuveni Bas Dost igra za Utreht, imaju baš visoke ambicije ove sezone.

Ko bi mogao da ispadne?

Emen (vratili Rišaira), Volendam i Ekselzior su ekipe za donji deo tabele, a čini se da je RKC loše odradio prelazni rok i da su slabiji ove sezone nego prošle. Čini se i da Fortuna Sitard neće imati problema ovoga puta jer su doveli nekoliko sjajnih pojačanja, poput Buraka Jilmaza, Iniga Kordobu i štopera Rodriga Guta.

1908 Heerenveen - Sparta Rotterdam 1 (2.00)

Sparta iz Roterdama je takođe za sredinu tabele, doveli su Džonatana De Guzmana, poznatog holandskog fudbalera, nekoliko igrača iz Norveške...

Uglavnom, biće izuzetno zanimljivo, Ajaks je i za nas favorit, čini se da će biti ubedljiviji nego prošle sezone, ali nikada ne znate sa ovakvim PSV-om...

Kompletnu ponudu AdmiralBet-a za holandsku ligu možete pronaći OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke