Vest dana u Barsi - Odbio je mega ponude, Mesijev naslednik potpisuje do 2026!

Autor: Milovan Longinov
utorak 19.10.2021.
11:06
Izvor: Sportske.net

Gotovo je.

EPA-EFE/Marta Perez
EPA-EFE/Marta Perez

Povezane vesti

Barselona će u narednim danima ozvaničiti još jedan mega potpis - Ansu Fati će nakon Pedrija potpisati novi višegodišnji ugovor.

Kako je potvrđeno ovog jutra i to iz više pouzdanih izvora - direktor Barse Mateu Alemani otputovao je u Portugal na završne pregovore sa Žoržom Mendešom oko Fatijevog novog ugovora.

Po trenutnom, Fati ima ugovor do juna 2022. godine, ali Barsa ima automatski pravo da ga produži pod istim uslovima do 2024. Ipak, klub je na insistiranje Mendeša, ali i na sopstvenu incijativu, odlučio da odmah Fatiju da poboljšani ugovor do kraja tekuće sezone i potom na dodatnih pet, sve do 2026. 

Takođe, Fatijeva plata će postepeno rasti, pošto nije tajna da se klub trenutno nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Iako je Mendeš na stolu imao nekoliko mega ponuda od evropskih velikana, čak je i Pep Gvardiola izrazio želju da ga dovede ili trampi za Rahima Sterlinga, Fati je svom agentu jasno poručio da prihvati Barsinu, jer želi da ostane u svom voljenom klubu.

Fati je iz Gvineje Bisao, njegova porodica je izbegla u Španiju kada je bio dečak, a u "La Masiju" je stigao još sa nepunih 10 godina.

Barsa mu je ovog leta dala i Mesijevu "desetku" i za Fatija je postojala samo jedna opcija.

Navodno, Barsa ubrzano radi na njegovom potpisu i želi da ga ozvaniči pre nedeljnog "El klasika".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke