"Čekići" žestoko po Frajburgu, Benfika pokorila "Ajbroks", Milan silan

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 14.03.2024.
20:44
Izvor: Sportske.net

Viljareal zapretio posle 0:4, ali ispao od Marseja.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Hema, Milana, Benfike i Marseja plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, posle revanš mečeva osmine finala koji su počeli od 18.45 sati.

Aktuelni osvajač Lige konferencija Vest Hem nastavlja svoj pohod u Ligi Evrope.

Izgubili su "čekićari" pre sedam dana u Frajburgu sa 1:0, ali su večeras potpuno nadigrali nemačku ekipu i deklasirali je rezultatom 5:0.

Krenuli su domaći silovito i anulirali prednost Nemaca već u devetom minutu, kada je Sočuek proigrao Paketu, a Brazilac pogodio za 1:0.

Prednost izabranicima Dejvida Mojesa u ukupnom skoru je doneo reprezentativac Engleske Džerod Bouven, koji je povisio na 2:0 u 32. minutu. On je sjajnim udarcem sa 18 metara savladao golmana Atubolua.

Domaćin je prelomio rivala u 52. minutu, kada je Kresvel prelepim šutem sa 15-ak metara pogodio za velikih 3:0.

Najlepši detalj na meču viđen je u 77. minutu. Mohamed Kudus je uzeo loptu duboko na polovini Vest Hema, a onda je napravio pravi "veleslalom" kroz linije Frajburga, prošao pored četvorice protivničkih igrača i udarcem sa 12 metara zatresao mrežu, za 4:0.

Briljantni Kudus je u 85. minutu pogodio za 5:0. Bouven mu je kratko odložio loptu, a onda fenomenalan šut levom nogom sa 20 metara.

Milan je veći deo posla završio u prvoj utakmici, koju je dobio sa 4:2, a večeras je u Pragu dotukao Slaviju i pobedio je rezultatom 3:1.

Da se domaćin neće dobro provesti protiv slavnog italijanskog kluba moglo se naslutiti još u 20. minutu, kada je Holeš dobio direktan crveni karton.

Milan je to iskoristio i postigao tri gola u furioznom finišu prvog poluvremena. Redom su mrežu Slavije pogađali Pulišić u 33, Loftus-Čik u 36. i Leao u šestom minutu nadoknade vremena.

U drugom delu je Milan "spustio gas", a Slavija je preko Jurašeka u 85. minutu došla do počasnog pogotka.

Najneizvesnije je bilo u Glazgovu, gde su snage odmerili Rendžers i Benfika, nakon lisabonskih 2:2. Benfika je važila za blagog favorita u Škotskoj i opravdala je taj status pobedom od 1:0.

"Policajce" su u veoma borbenom meču prelomili oni od kojih se to i očekivalo - Anhel di Marija i Rafa Silva.

Domaćin je u 66. minutu imao korner, nakon kog je "sevnula" munjevita kontra Benfike. Florentino je ispucao loptu ka centru, Di Marija je sa polovine Benfike glavom poslo loptu u prazan prostor, a sve je to ispratio Rafa Silva, stuštio se ka golu, izašao sam pred golmana Batlanda i rutinski ga matirao, za 0:1.

Viljareal je savladao Olimpik Marsej na svom stadionu rezultatom 3:1, opasno je zapretio, imao 3:0 u finišu, ali nije mogao da stigne ogromnih 0:4 iz prvog susreta, pa francuski tim ide dalje, iako je u zaustavnom vremenu bukvalno "spašavao živu glavu".

Strelci za "žutu podmornicu" bili su Kapue u 32, Serlot u 54. i Moskera u 88. minutu. Marsej je dva velika promašaja domaćih u nadoknadi vremena kaznio golom Klosa u 95. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke