Vest je kad Šalke osvoji neki bod, večeras se to dogodilo u ''derbiju začelja''

Autor: Darko Mitrović
petak 05.03.2021.
22:28
Izvor: Sportske.net

Stigli su konačno do dvocifrenog broja bodova.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

U prvoj utakmici 24. kola nemačke Bundeslige, Šalke je večeras na svom terenu igrao bez golova, 0:0, sa ekipom Majnca.

Bio je ovo svojevrsni ''derbi začelja'', s obzirom da je Šalke od početka sezone na dnu tabele i već je viđen za ispadanje u ''Cvajtu'', a Majnc se bori da izbegne pretposlednje mesto, u konkurenciji Bilefelda i Herte.

Ovo je Šalkeu sedmi remi u sezoni, ima još samo jednu pobedu, sve ostalo su porazi i sa 10 bodova je ubedljivo poslednji, a Majnc sada ima 18 bodova, koliko i Herta i Bilefeld, s tim da Herta ima jedan, a Bilefeld dva meča manje.

Šalke je i ovoga puta nastupio bez Matije Nastasića, koji se iz tog razloga nije našao na spisku selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, a u njegovom odsustvu odbrana ekipe iz Gelzenkirhena ovoga puta je izdržala.

Mustafi je imao prvu ozbiljniju priliku za Šalke u 18. minutu, do kraja poluvremena gosti su bili nešto opasniji, ali najzanimljiviji momenti desili su se u 81. i 82. minutu. Prvo je Serdar propustio odličnu priliku za Šalke, kada je golman Centner odlično reagovao, da bi minut kasnije Burkart bio u sličnoj situaciji, ali tada se istakao golman domaćih Ronou.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke