Vežite se - Atletiko, Barsa ili Real? Tu je raspored i sve prepreke, više nema favorita!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 05.04.2021.
23:30
Izvor: Sportske.net

I zvanično ćemo svedočiti jednoj od najinteresantnijih borbi za titulu.

Povezane vesti

Barsa se provukla i teškom mukom pobedila Valjadolid, ali pišu se tri boda i tabela sada izgleda ovako - Atletiko ima 66 bodova, Barselona 65, a Real Madrid 63.

Ipak, ako pogledamo raspored, Real Madrid ima najlakši, jer dočekuje Barsu u subotu, dok se Barsa i Atletiko sastaju 10. maja na "Kamp nou".

Da krenemo redom. Atletiko Madrid je u decembru imao +13 u odnosu na Barsu, a Real je u jednom trenutku imao +8 u odnosu na Katalonce. Ipak, Barsa je ušla u strašan niz posle poraza u Kadizu početkom decembra i došla na korak od prvog mesta.

Atletiko je u najvećem problemu, jer je poljuljan očajnom formom u poslednjih nekoliko nedelja. Simeoneov tim je osvojio samo 16 od mogućih 30 bodova na poslednjih 10 utakmica i tako je dopustio i Kataloncima i Realu da im se približe. Uz to, Atletiko posle Sevilje, u nedelju gostuje Betisu i to bez suspendovanih Luisa Suareza, Markosa Ljorentea i Žofrija Kondogbije. Nakon toga, Atletiko ima još dva teška gostovanja - u Bilbau i Barseloni, tako da im raspored nikako ne ide na ruku.

Druga na red dolazi Barsa, koja ne sme da izgubi u subotu od Reala ako želi da ostane u trci, a isto važi i za Madriđane. Katalonci imaju jasnu računicu - ako pobede sve utakmice do kraja, sigurno postaju šampioni. Samo što to neće biti nimalo lako. Nakon Reala, Barsa ima ne baš lak raspored, gostuje Valensiji, Viljarealu, dočekuje Atletiko. 

Što se tiče Reala, oni znaju da moraju da pobede Barsu ako žele da ostanu u trci. Ako remiziraju, Barsa će zadržati dva boda, Atletiko će možda opet pobeći ako osvoji neke bodove u nedelju protiv Betisa. Dakle, Real ima lak raspored, ali i najteži zadatak kao trećeplasirani tim - da pobedi Barsu i onda čeka dalji rasplet. 

Ovo je raspored, "finala" su u narednom kolu kada igraju Real - Barsa i Betis Atletiko, ali i u 35. kolu kada igraju Barsa - Atletiko i Real - Sevilja. 

Ovo je raspored: 

Atletiko Madrid

Betis - Atletiko
Atletiko - Eibar
Atletiko - Ueska
Atletik Bilbao - Atletiko
Elče - Atletiko 
Barselona - Atletiko
Atletiko - Real Sosijedad
Atletiko - Osasuna
Valjadolid - Atletiko

Barselona

Real Madrid - Barsa
Barsa - Hetafe
Viljareal - Barsa
Barsa - Granada
Valensija - Barsa
Barsa - Atletiko
Levante - Barsa
Barsa - Selta
Eibar - Barsa

Real Madrid 

Real - Barsa
Hetafe - Real
Kadiz - Real
Real - Betis
Real - Osasuna
Real - Sevilja
Granada - Real
Bilbao - Real
Real - Viljareal

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke