Vida rekao da je dosta

Autor: Mladen Heleta
nedelja 21.07.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Neće više igrati za Hrvatsku.

Epa/Mohamed Messara
Epa/Mohamed Messara

Povezane vesti

Hrvatski štoper Domagoj Vida (35) odlučio je da više ne nastupa za svoj nacionalni tim.

Iskusni fudbaler AEK-a iz Atine je o toj odluci obavestio tamošnji fudbalski savez i selektora Zlatka Dalića, a potom se pismom oprostio od navijača.

Vida je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica i postigao četiri gola.

Bio je član reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine igrala finale, a bio je i deo tima kada na Mundijalu u Kataru 2022. osvojena bronza.

"Pobede i uspesi su ono što ostaje u knjigama, ali u mojim uspomenama ostaje mnogo više. I svi teški trenuci jednako su vredni i važni jer osnažuju zajedništvo, karakter i međusobne odnose u ekipi. Navikli smo proteklih godina na veličanstvene uspehe, ali mi "senatori" prošli smo i razočaranja, promene selektora, poraze i teške kritike. Izašli smo iz toga jači, a uspesi su bili tim slađi. Uživao sam boriti se za Hrvatsku na terenu i počašćen sam što sam bio prvotimac one nezaboravne srebrne ekipe iz Rusije. Ali, s jednakim sam žarom proveo i proteklih nekoliko godina kada nisam toliko igrao jer sam naučio da smo za uspeh bitni svi, od prvog do poslednjeg. Daj maksimum na treningu, podrži i digni saigrače, podvikni, uteši, zagrli, nasmej ekipu, povedi pesmu - na mnogo se načina može pridoneti uspehu reprezentacije i ponosan sam što sam u ulozi zamenika kapitena Hrvatske mogao i tako doprineti", napisao je Vida u svom pismu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke