Džerard nadmudrio Lamparda - Vila bolja od Evertona!

Autor: Mladen Heleta
subota 13.08.2022.
15:29
Izvor: Sportske.net

Puno uzbuđenja u finišu meča!

@AVFCOfficial/Twitter
@AVFCOfficial/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile pobedili su Everton u Birmingemu sa 2:1, u prvoj utakmici drugog kola engleske Premijer lige.

Bio je to i zanimljiv okršaj između Stivena Džerarda i Frenka Lamparda, nekada najboljih engleskih veznih fudbalera i saigrača iz reprezentacije, a danas menadžera ovih timova. Na kraju se trijumfu posle puno uzbuđenja radovao Džerard.

Domaćin je vodio 2:0 pogocima Ingsa u 32. i Buendije u 86. minutu, a konačan rezultat postavio je Dinj, autogolom u 87. minutu. U sudijskoj nadoknadi vremena je tri boda Aston Vili spašavao golman Martinez.

Utakmica je bila prilično mirna do 86. minuta, onda je u finišu viđena prava "ludnica".

Vila sada ima tri boda na svom kontu, dok je Everton upisao drugi poraz u sezoni.

Nije bilo puno sadržaja u prvom poluvremenu. Domaćin je imao veći posed lopte, Everton je čekao kontre, a monotoniju je srušio Dani Ings u 31. minutu, kada je postigao gol za 1:0. 

Mekgin je poslao dugu loptu za Votkinsa, ovaj je sa desne strane proigrao Ingsa, a engleski centarfor se odlično snašao u šesnaestercu i snažnim udarcem iz okreta matirao nemoćnog Pikforda.

Everton je bio nešto bolji na početku drugog, ali nedovoljno dobar da dođe do pogotka.

Ozbiljno je zapretio tim Frenka Lamparda u 54. minutu. Tukao je Grej, a sjajno je intervenisao golman domaćih Emilijano Martinez. 

Aston Vila se potom oslobodila pritiska, opasan je bio Ings u nekoliko navrata, a kolosalnu šansu imao je Buendija u 74. minutu. Nakon njegovog šuta, Mikolenko je izbacio loptu sa gol-linije i sprečio izabranike Stivena Džerarda da tada dupliraju prednost.

Dobra igra se Vili isplatila u 86. minutu, kada je rezervista Buendija pogodio za 2:0. Onana je izgubio loptu na sredini terena, pukla je kontra, Argentinac se stuštio ka šesnaestercu, razmenio dupli pas sa Votkinsom i sa četiri metra rutinski odveo svoj tim na dva gola razlike.

Samo minut kasnije Onana se iskupio za kiks. Nanizao je nekoliko igrača domaće ekipe u prodoru po levoj strani, poslao oštar pas na drugu stativu, gde je Dinj bio nepretan i pogodio je sopstvenu mrežu, za 2:1.

U 90. minutu je Gordon mogao da šokira "Vila park", imao je zicer, ali se isprečio fenomenalni argentinski čuvar mreže Emilijano Martinez.

U nadoknadi vremena je sreća bila saveznik Aston Vile. Onana je bio neprecizan za nekoliko centimetara, a junak Martinez je još jednom odbranio pokušaj Gordona.

Sve detalje sa ove utakmice možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke