Vulverhempton igrao, Vila davala golove i sačuvala četvrto mesto

Autor: Mladen Heleta
subota 30.03.2024.
20:28
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Birmingema sve bliža Ligi šampiona.

Beta/Bradley Collyer/PA via AP
Beta/Bradley Collyer/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile savladali su Vulverhempton u Birmingemu rezultatom 2:0, u utakmici 30. kola engleske Premijer lige.

Strelci su bili Musa Dijabi u 36. i Ezri Konsa u 65. minutu.

Bio je ovo tek drugi trijumf Vile nad Vulvsima na svom terenu otkako postoji Premijer liga i to joj je bilo dovoljno da sačuva četvrtu poziciju na tabeli sa 59 bodova, što je tri više, uz meč više, od petoplasiranog Totenhema. 

Kako će iz engleskog prvenstva, skoro pa sigurno, sledeće sezone u Ligu šampiona otići pet ekipa, tim Unaja Emerija je napravio još jedan krupan korak ka plasmanu u elitno takmičenje.

Vulverhempton se nalazi na desetoj poziciji sa 41 bodom na svom kontu.

Gosti su u prvom poluvremenu imali više od igre, a kololasnu šansu nije iskoristio Ait-Nuri, kom je u 14. minutu Emilijano Martinez na bravurozan način skinuo zicer sa pet metara od gola.

Kazna je stigla u 36. minutu. 

Daglas Luiz je centrirao iz slobodnog udarca i poslao loptu u kazneni prostor, Bejli je pokušao da sa leve strane proigra Votkinsa, njegovu nameru je prozreo Dojl i izbacio loptu van šesnaesterca, ali je na nju natrčao Musa Dijabi i silovitim udarcem sa 17 metara je zakucao u mrežu, za 1:0.

I drugo poluvreme je krenulo u istom ritmu.

Vulvsi su držali posed, delovalo je da mogu do izjednačenja, ali Vila ih je "nokautirala" u 65. minutu.

Zaniolo je napravio veliku stvar na levom boku, spasio je loptu da ne izađe u aut, a onda povukao kontru i špartao sve do linije kaznenog prostora. Proigrao je Dijabija, a ovaj odmah prosledio loptu za Konsu koji je utrčao u šesnaesterac sa desne strane. Desni bek domaćih i reprezentativac Engleske je pokušao da centrira za Durana, koji je bio na drugoj stativi, ali mu je lopta prešla preko noge, dobila čudnu putanju i završila iza gol-linije, za 2:0.

Posle ovog pogotka su gosti "potonuli", znali su da im više nema povratka, pa je Aston Vila do kraja rutinski odradila posao.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke