Luda penal serija, De Hea tragičar, Viljareal u istoriji!

Autor: Milovan Longinov
sreda 26.05.2021.
23:56
Izvor: Sportske.net

Penali odlučili pobednika.

EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel / POOL
EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel / POOL

Povezane vesti

Velika drama u Gdanjsku, jedna od najdužih penal serija ikada viđena u finalima evropskih takmičenja, na kraju pobeda Viljareala nakon penala 11:10! U regularnom delu je bilo 1:1. 

Viljareal je poveo golom Đerara Morena u 29. minutu, a izjednačio je Edinson Kavani u 55. minutu.

Viljareal je poveo u 29. minutu, Dani Pareho je sjajno izveo prekid, Đerar Moreno je između dvojice štopera Lindelofa i Baija nekako pobegao i sjajnom reakcijom savladao De Heu za 1:0

Junajted nije bio na svom nivou, nije imao nijednu ozbiljnu šansu, što dovoljno pokazuje detalj da je najbliži da savlada golmana Ruljija bio Raul Albiol koji je umalo postigao autogol nespretnom reakcijom u finišu prvog poluvremena.

I na startu drugog poluvremena Viljareal je imao prvu priliku, posle "karambola" u šesnaestercu Junajteda, Baka je zamalo zakasnio da postigne pogodak. 

Junajted je uspeo da izjednači u 55. minutu, nakon kornera, na odbijenu je naleteo Rašford koji je šutirao iz prve sa 20 metara, a u gužvi u petercu najbolje se snašao Kavani koji je pokupio otpadak za 1:1

Nakon izjednačenja, Junajted je potpuno preuzeo inicijativu i krenuo da napada konkretno. Dva minuta kasnije usledila je nova šansa preko Bruna Fernandeša, da bi u 72. minutu najbolju imao Kavani koji je posle centaršuta Luka Šoa pogodio Pau Toresa na pet metara. 

U 79. minutu Junajted je imao novu dobru priliku, MekTominej je  vratio povratnu kroz peterac, ali je odbrana Viljareala intervenisala u poslednjem trenutku ispred Kavanija. 

Zanimljivo je i to da Ole Gunar Solskjer nije napravio niti jednu izmenu, dok je Unai Emeri napravio čak četiri, uglavnom da bi zatvorio prilaze golu. Kokelan je zamenio Baku, a ušli su i Pako Alkaser, Moi Gomez, Mario Gaspar i Alberto Moreno, čime je Emeri neutralisao sporadične napade Junajteda i izborio produžetke.

Možda i jedino bitno pomena u prvom produžetku jeste prva izmena Ole Gunara Solskjera u 100. minutu utakmice, ušao je Fred umesto Grinvuda, Pogba je dobio ofanzivnije zadatke, ali nije dalo rezultata. 

U drugom delu VAR je dobio svojih pet minuta, gledali su da li je postojao penal za Viljareal kada je Bai igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali nije bilo ništa ni od toga. 

Gledali smo penale:

1. serija: Đerar Moreno bez problema; Mata fantastično pogađa malu mrežu;
2. serija: Raba pogađa; Telješ rutinski;
3. serija: Alkaser nalazi put ispod ruke De Hee; Bruno za 3:3;
4. serija: odlični Alberto Moreno; Rašford za 4:4;
5. serija: Pareho siguran; Kavani lagano;
6. serija: Gomez daje gol po sredini; fantastičan udarac Freda;
7. serija: Albiol za 7:6; siguran i Džejms, idemo dalje;
8. serija: Kokelan pod prečku; Preskočilo je srce, Šo jedva za 8:8;
9. serija: Gašpar po sredini za 9:8; Siguran i Tuanzebe;
10. serija: Tores pogađa; Lindelof siguran;
11. serija: Rulji izvodi fantastičan penal; De Hei brani Rulji!

Dakle, u 11 serija svi su bili uspešni, osim Davida De Hee kojem je Rulji odbranio penal, pa je Viljareal stigao do najvećeg uspeha u svojoj istoriji. 

Emeri je na ovaj način osvojio četvrtu titulu u ovom takmičenju po čemu je neprikosnoven. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke