Viljarealu poluvreme iz snova, Liverpul u drugom pokazao svu svoju moć za finale LŠ!

Autor: Milovan Longinov
utorak 03.05.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

Ludilo od utakmice!

EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO
EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su večeras u revanšu pobedili Viljareal rezultatom 3:2.

U prvom meču Liverpul je slavio 2:0, Viljareal je  to nadoknadio u savršenom prvom poluvremenu golovima Dije i Kokelana, ali je u drugom delu sve preokrenuo Luis Dijaz. Fabinjo je smanjio rezultat, a Luis Dijaz rešio sve dileme oko plasmana u finale, da bi potom Mane pogodio za 2:3. 

Stadion je od početka "goreo" i to je dalo vetar u leđa domaćim igračima, koji su poveli već u trećem minutu. Nakon centaršuta sa levog boka, Robertson je malo lošije reagovao, Kapue je vratio loptu kroz peterac, a tamo je sačekao Dia za 1:0.

Viljareal tu nije stao, naprotiv, samo je dodavao gas i u potpunosti oduzeo noge gostujućim igračima koji su bili neprepoznatljivi. 

Viljareal je nastavio da pritiska i stvara šanse, a u finišu prvog dela prvo uzbuđenje bio je duel Lo Selsa i Alisona. Domaći su tražili penal, sudija je odmah odmahnuo rukom, iako je kontakta bilo, Argentinac je i išao na to.

Ali, samo dva minuta kasnije, Viljareal je ponovo došao do gola. Pau Tores je  poslao dugu loptu, Kapue je opet primio na desnoj strani, zalomio Robertsona i centrirao na drugu stativu, a tamo je Kokelan nadskočio Arnolda za 2:0.

Koliko je Liverpul bio loš u prvom delu igre, pokazuje i podatak da gosti nisu imali nijedan udarac u okvir gola iz samo dva pokušaja.

Jirgen  Klop je na poluvremenu odmah uveo Luisa Dijaza umesto Žote i Liverpul je zaigrao mnogo bolje. 

Dijaz je doneo širinu na levom boku, dosta lopti je išlo preko njega, ali je prvi opasan šut imao Aleksandar-Arnold, koji je uz dosta sreće pogodio prečku, pošto je lopta na putu ka golu pogodila jednog igrača.

Liverpul je nastavio da pritiska i došao je do izjednačenja u 61. minutu. Salah je proigrao Fabinja, koji je šutirao u prvi ugao i imao mnogo sreće pošto je Ruljiju prošla kroz noge.

Taj pogodak je potpuno poremetio domaće, a goste podigao i posle pet minuta već je bilo 2:2. Aleksandar-Arnold je centrirao, a Dijaz glavom pogodio za nedostižnih 2:2, odnosno 2:4.

Dotučenog domaćina za kraj je dotukao i Mane, koji je iskoristio očajnu reakciju odbrane, odnosno ponovo golmana Ruljija koji je pogrešno procenio i izašao van 16, Senegalac je pogodio za 2:3.

Viljareal se u finišu potpuno raspao, Kapue je u 86. minutu zaradio drugi žuti i automatski crveni karton. 

Liverpul je u finalu i čeka boljeg iz meča Real Madrid - Mančester Siti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke