Viljareal može na Poljud, a Olimpijakos na Zrinjski!

Autor: Mladen Heleta
utorak 02.08.2022.
16:45
Izvor: Sportske.net

Težak zadatak za klubove iz regiona.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbalski klubovi iz regiona doživeli su debakl u drugom kolu kvalifikacija ua UEFA Ligu konferencije, a oni koji su “preživeli” danas su saznali imena potencijalnih rivala u plej-of za ulazak u ovo takmičenje.  

Male su šanse da će neko od njih zaigrati u ovom takmičenju, sa izuzetkom Partizana.

O mogućim rivalima Partizana i Čukaričkog smo već pisali, a kada je reč o ostalima, prvi u oko upada spiltski Hajduk, ozbiljno pojačan, ali potpuno bez sreće na žrebu.

Hajduk već u trećem kolu ima jako težak posao protiv portugalske Vitorije Gimaraeš, koju dočekuje u četvrtak od 21 sat na Poljudu. Ako to nekako i prođu, Splićani će se u plej-ofu sastati sa Viljarealom, najtežim mogućim protivnikom u ovoj fazi. Prošlosezonski polufinalista Lige šampiona i pobednik Lige Evrope iz 2021. godine, ove sezone će biti prvi favorit za osvajanje Lige konferencije.

Mostarski Zrinjski, šampion Bosne i Hercegovine, će ako prođe kazahstanski Tobol ići na poraženog iz duela između Olimpijakosa i Slovana iz Bratislave i jasno je da će biti totalni autsajder.

Prvak Slovenije Maribor će ako prođe Helsinki u kvalifikacijama za Ligu Evrope ići na danski Silkeborg i makar obezbediti Ligu konferencije. U suprotnom će se nameriti na beloruski Šahtjor Soligorsk ili rumunski Kluž.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke