Viljareal zaokružio odličnu nedelju, Rajo bez novog podviga

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 12.12.2021.
15:54
Izvor: Sportske.net

Budi se "Žuta podmornica".

 EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Fudbaleri Viljareala prekinuli su niz bez pobede u španskoj La Ligi pošto su u meču 17. kola slavili na domaćem terenu Rajo Valjekano 2:0 golovima u prvom poluvremenu.

Viljareal je dočekao Rajo Valjekano nakon jednog osvojenog boda iz prethodne tri utakmice i bio je pod imperativnom pobede.

Gosti iz Madrida su sa daleko boljom formom došli u Viljareal, ali to nisu iskoristili pa su na poluvreme otišli sa dva gola zaostatka.

Najzanimljiviji deo prvog poluvremena stao je u četiri minuta u čijem intervalu su viđena oba pogotka domaćin.

"Žutu podmornicu" je u vođstvo doveo Aisa Mandi nakon sjajnog skoka u 32. minutu posle centaršuta Danija Pareha, a već u 36. minutu Đerar Moreno je sa penala duplirao prednost domaćina.

Viljareal je u prvom minutu nadoknade imao priliku da dodatno uveća vođstvo, ali je Dimitrijevski odlično intervenisao.

Domaći su u 57. minutu mogli i do trećeg pogotka, ali je Pau Tores nakon odlično skoka pogodio prečku.

Gosti su uzvratili desetak minuta kasnije, ali je udarac glavom lako ukrotio golman Viljareala, a u 75. minutu su na sličan način pokušaliw, međutim ishod je bio isti.

Viljareal je nakon prvog trijumfa u ligi posle više od mesec dana i nekoliko dana nakog podviga u Bergamu stigao do četvrte pobede u ligi.

Rajo Valjekano je prekinuo niz od tri meča bez poraza, ali će bez obzira na to ostati na šestom mestu uoči narednog kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke