Viljarealova košnica srušila Sosijedad, Liga šampiona je java

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.04.2023.
20:23
Izvor: Sportske.net

Odličan meč na "Keramici" pripao domaćinu.

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbaleri Viljareala pobedili su Real Sosijedad na "Keramici" sa 2:0 (0:0) u okviru 27. kola La lige.

Sjajna utakmica, sadržajna sa dosta prilika na obe strane. Brz, atraktivan fudbal dveju ekipa koje se bore za plasman u Ligu šampiona, ali istakla se samo jedna - Viljareal.

Meč je potpuno opravdao očekivanja imajući u vidu ulog koji je sa sobom nosio i da su u pitanju dva tima iz vrha tabele.

Sosijedad je imao ozbiljne pokušaje ka golu Pepea Rejne. David Silva je bio motor, a Takefusa Kubo, Aleksander Serlot i Mikel Ojarzabal kreirali solidan broj prilika za gostujući sastav. 

S druge strane, Viljareal se oslonio na kontranapade i najjače oružje koje ima - brzinu svojih napadača. Izuzetna tranzicija omogućavala im je da preko Jeremija Pina koji je bio vrlo opasan tokom meča, kao i Samuela Čukvuezea prati ozbiljne probleme Aleksu Remiru.

Lopte su dolazile sa sredine, oni su trčali podsećajući u nekim trenucima na roj pčela u košnici i upravo zahvaljujući svojim hitrim napadačima Viljareal osvaja ogromna tri boda.

Čukvueze je slalomom iznudio penal u 77. minutu kada ga je srušio Zubimendi, a Dani Pareho je bio siguran sa bele tačke, da bi nedugo zatim Nikolas Džekson izuzetno realizovao akciju posle pasa Pina za 2:0.

Upravo je Džekson koji je ušao u igru u 62. minutu zaradio drugi žuti karton u 90. i tako ranije napustio igru.

To svakako nisu dobre vesti po Kikea Setijena jer im sledi nastavak bitke za Ligu šampiona. Oni ostaju 6. na tabeli, ali sada imaju 45 bodova, dok je Sosijedad na 4. mestu sa 48.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke