Virckrig! Nemci ponovo u finalu, Klajvert i drugovi nemoćni

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 03.06.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Nakon Portugalije, dobili smo i drugog finalistu.

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Nemačke plasirali su se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine pošto su savladali Holandiju sa 2:1.

Svega osam minuta bilo je potrebno Nemcima da sa dva gola stave do znanja Holandiji koga imaju za rivala.

Da će biti izuzetna utakmica, videlo se u prvim sekundama, s obzirom na to da je nakon 32 stigao gol! Veoma dobru akciju organizovali su Nemci nakon što su krenuli sa centra, Ozčan je pronašao Nčemu na levom boku, ovaj je sjajno pratio kretnju Florijana Virca među štoperima Holandije i spoljnom ga pogodio pravo u nogu.

Mladi igrač Bajera iz Leverkuzena nije pogrešio i Nemci su na perfektan način otvorili meč. Sedam minuta kasnije, novi šok za Holandiju.Virc je prihvatio loptu na dvadesetak metara i udarcem u suprotan ugao gola Džastina Bajlova i bilo je to 2:0. Blickrig, a možda bolje da kažemo: "Virckrig!".

Nemci su nastavili da pritiskaju, Holanđani nisu imali nikakvog rešenja, sve do kasnijeg perioda meča kada su krenuli na sve ili ništa. Pre toga, Virc je mogao i do het-trika, ali ga je ovog puta prozreo Bajlov. Jedan od "tragičara" svakako je bio Mergim Beriša koji je čak tri puta pogađao stativu Bajlovog gola. Mogao je mnogo da žali za tim da su "narandžasti"posle gola Šursa nakon slabe reakcije odbrane Nemaca poravnali, ali na njegovu sreću - nisu.

Tako će selekcija Nemačke do 21 godine po treći put uzastopno igrati finale Evropskog prvenstva pod vođstvom Stefana Kunca. On je 2017. godine podigao jednu titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke