Više nije ni čudo, Hrvatska u finalu Lige nacija!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 14.06.2023.
23:22
Izvor: Sportske.net

Holanđani poraženi na domaćem terenu.

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske plasirala se večeras u finale Lige nacija pošto je u Roterdamu savladala selekciju Holandije rezultatom 4:2 posle produžetaka.

"Vatreni" su ostvarili veliki uspeh protiv domaćina i sada im sledi borba za trofej još jednog reprezentativnog takmičenja.

Malo toga smo mogli da vidimo na De Kojpu u prvih pola sata osim prilike Kopmajnersa blage terenske inicijative domaće ekipe koju je krunisala i pogotkom.

Igrao se 32. minut kada je Vifer unutar kaznenog prostora proigrao Donjela Malena koji je preciznim udarcem matirao nemoćnog Livakovića.

Početak drugog dela igre obeležio je jedanaesterac koji je sudija Kovač signalizirao nakon kontakta Gakpa i Modrića, osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine iskusno je pao i izborio penal.

Siguran sa bele tačke u 55. minutu bio je Andrej Kramarić, što kao da je najavilo veliki preokret.

Perišić je probio po levoj strani, loptu je uzeo Ivanušec koji je sjajno uposlio Marija Pašalića, a fudbaler Atalante se iz prve odlično snašao i doneo prednost "vatrenima" u 73. minutu.

Počela je opsada gola Hrvatske, izabranici Ronalda Kumana krenuli su na sve ili ništa, a takav pristup im se isplatio bukvalno u poslednjim trenucima regularnog dela.

Noa Lang iskoristio je gužvu u kaznenom prostoru Hrvata i veoma preciznim udarcem zatresao mrežu za veliku radost domaćih navijača i izjednačenje.

Usledili su produžeci u kojima je Hrvatska odigrala odlično, te povela u 98. minutu posle odličnog darca Bruna Petkovića sa oko 20-ak metara.

Zaređale su "lale" sa šansama, pretio je Bergvajn, potom i Lang, da bi nakon njega na drugoj strani Pašalić pogodio prečku. Nedugo zatim, Malasija je srušio Petkovića u kaznenom prostoru, a siguran sa bele tačke bio je Luka Modrić u 117. minutu.

Gol Petkovića u finišu produžetaka poništen je zbog ofsajda, pa je Holandija još i dobro prošla.

Ekipa Zlatka Dalića igraće sa boljim iz duela između Španije i Italije, dok će Holandija igrati za treće mesto sa poraženim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke