Više ništa nije isto

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.08.2021.
22:18
Izvor: Sportske.net

Neočekivan rasplet Mesijeve priče.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Život prosečnog ljubitelja fudbala bio je identičan u prethodnih deceniju i po. Sve se menjalo i sve je moglo da se promeni... Voleo ili mrzeo klub iz Katalonije, on je znao da je omaleni Argentinac tamo, na "Nou kampu", šparta La ligom, uništavajući bilo kog protivnika, rušeći rekorde...  Sličan je slučaj bio i u Ligi šampiona. Svet je bio pod njegovim nogama. Mesi je Barselona, Barselona je Mesi. 

To se znalo i postalo je konstanta sa kojom smo se mi, poštovaoci fudbalske igre budili i sa kojom smo išli u konačište, voleli ih ili ne. Međutim, sada, kao da se planeta Zemlja kreće u drugom smeru. Čekaj, kako misliš Mesi više nije u Barseloni? Upitaću sam sebe i ovde, čisto da bih se uverio da je ovo stvarnost.

Ne brinite, nisam navijač Barselone, samo sam veliki ljubitelj lika i dela čoveka koji je podigao ovaj sport na razine za koje smo smatrali da su nemoguće. Istina, ovakav scenario je bio veoma blizu prošle godine, ali sada je stvar drugačija. Sada smo svi osećali da se prizma iz koje posmatramo fudbal neće promeniti i da će se život prosečnog ljubitelja fudbala i dalje svoditi na isto kada je on u pitanju. Kako sada da promenim nešto na šta sam navikao, pa, najveći deo svog života?

Jasno je i meni. Ima većih briga za čovečanstvo u ovom trenutku. To je samo fudbal, kažu mnogi, šta ti imaš od toga. Zašto te toliko pogađa, pitaju se? Kako bih vam rekao... 

Ukoliko ne ode u rodnu Argentinu, znaćemo svi da fudbal ne igra iz čiste emocije koju je imao u Barseloni. Prosto, to više nije to. Fudbal je danas izgubio emociju. Enormna ulaganja, bogati vlasnici, video-tehnologija, sve je to uticalo na ovo predivno osećanje, pa makar bila i tuga. Neka plačem jer je tim za koji navijam primio gol iz ofsajda i tako izgubio titulu. Daj nam emociju.

Šta dalje? 

Barselona je na kolenima, baš kao i stotine miliona navijača ovog kluba. Upravo su rasli zahvaljujući njemu. Nizali su se uspesi kako na finansijskom, tako i na sportskom planu. Sponzori su bili tu samo zbog njega, ne samo u Barsi, već i u La ligi... 

Mesija ne može da "poseduje" bilo ko. Zapravo, posle kupovine Džeka Griliša, utisak je da Mančester siti neće posegnuti za Leom. U prvom planu je svakako Pari Sen Žermen, čije finansije mogu da isprate zahteve Argentinca.

Brojke...

Krenumo redom. Podigao je čak 34 trofeja, mreže je tresao čak 474 puta u La ligi, a čak 34 puta je upisao het-trik u španskom prvenstvu, dok je u Ligi šampiona to uradio osam puta. U oba takmičenja je najbolji u istoriji. Asistirao je kao od šale, pa je tako najbolji "dodavač" u istoriji La lige (192), isto tako, sa 21 asistencijom u toku jedne sezone u Španiji nema ravnog spram sebe. Preko 150 individualnih nagrada osvojio je noseći dres Barselone i Argentine...

Izbori bliski samom fudbaleru navode da je u šoku i da nije očekivao ovakav rasplet. Barselona je sama sebe prethodno uvela u finansijske probleme i dobili su metak koji ide direktno u srce. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Krstin
Thursday, 05.08.2021
22:55

Ja mislim da će u Juventus! :-) Tu bi Agnelli dobio keca. Neka proda Dybalu i tim novcem finasira Messijevu platu.