Više šok, nego terapija - poraz Lampardovog Čelsija, Italijani "zakuvali" u Londonu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.04.2023.
17:59
Izvor: Sportske.net

U terminu od 16 časova danas je odigrano šest utakmica 30. kola Premijer lige Engleske.

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Čelsiju nikako da krene ni sa novim trenerom, ekipa Frenka Lamparda poražena je u gostima od Vulverhemptona rezultatom 1:0.

"Plavci" na terenu nisu pokazali mnogo toga, domaćin je čvrstom igrom prilično lako izlazio na kraj sa često bezopasnim napadima londonske ekipe, a na kraju je sačuvao i čitav plen.

Presudio je detalj iz 31. minuta i fantastičan pogodak Mateuša Nunješa koji je pogodio mrežu udarcem iskosa sa desne strane sa oko 20-ak metara.

U veoma napetom duelu, Totenhem je slavio protiv Brajtona u Londonu rezultatom 2:1.

"Pevci" su poveli u 10. minutu golom Songa Hung-Mina, da bi u 34. rezultat poravnao Luis Dank.

Varnice između dvojice trenera Stelinija i De Zerbija trajale su tokom čitavog meča, a kulminacija se dogodila u 59. minutu kada je sudija Atvel isključio obojicu.

Pre toga je poništio dva gola Brajtonu, da bi "galebovima" u 79. minutu presudio Hari Kejn.

Istim rezultatom, ali u gostima, Njukasl je savladao Brentford, iako je domaćin poveo u prvom minutu nadoknade vremena golom Ivana Tonija sa penala, i to nakon što je prvi promašio u 30.

Preokret se dogodio u režiji Aleksandera Isaka, prvo se lopta odbila do Raje u mrežu Brajtona u 54. minutu, a sedam minuta kasnije reprezentativac Švedske je lepim udarcem doneo trijumf "svrakama".

Aston Vila pobedila je Notingem Forest golovima Bertrana Traorea u 48. i Olija Votkinsa u 94. minutu, Vest Hem je slavio protiv Fulama u gostima autogolom Rida u 23. minutu, dok je minimalnim rezultatom i Bornmaut slavio u Lesteru zahvaljujući Filipu Bilingu u 40. minutu susreta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke