''Vlahomanija'' u Torinu - Reakcije Milika i Vee sve govore!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.01.2024.
22:37
Izvor: Sportske.net

Još jedna pobeda Juventusa u režiji Dušana Vlahovića!

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Veče za istinsko uživanje priredio je večeras navijačima Juventusa srpski reprezentativni napadač Dušan Vlahović.

Ne samo da je potvrdio da je u sve boljoj golgeterskoj formi, nego je to učinio u velikom stilu, a Juventus je zahvaljujući njegovim golovima došao do nova tri boda i nastavio poteru za vodećim Interom.

Rival ''bjankonerima'' u okviru 20. kola bila je ekipa Sasuola, a meč je završen rezultatom 3:0 za Juventus koji sada ima 49 bodova na drugom mstu na tabeli, dva manje od Intera. Sasuolo je ostao na 14. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

Na prvi Vlahovićev evrogol čekalo se do 15. minuta, a onda su domaći osvojili loptu na sredini terena i izveli brzu akciju preko Lokatelija i Miretija koji je sa desnme strane prosledio loptu ispred kaznenog prostira za Dušana Vlahovića, a srpski napadač je levom nogom, sa nekih 18 metara pogodio gornji desni ugao gola golmana Konsiljija - prelep gol za 1:0.

Juve je bez većih problema održavao stečenu prednost, a na ulasku u završnicu prvog poluvremena, ta prednost je udvostručena. Domaći su u 37. minutu meča iznudili slobodan udarac iskosa sa desne strane, sa preko 20 metara, Vlahović je raspalio levom nogom u bliži ugao, a lopta se od prečke odbila u mrežu - još lepši gol za 2:0, a u prilogu možete da vidite i kako su ovaj gol na klupi Juventusa ispratili Milik i Vea. Inače, ovo je bio Vlahovićev deveti gol u sezoni.

Gosti su u 63. minutu imali odličnu priliku da prepolove prednost Juventusa, Domeniko Berardi je u kontranapadu probio kroz sredinu i šutirao sa ''kapice'' šesnaesterca, ali je Sčesni refleksnom reakcijom uspeo da zaustavi tu loptu.

Tačku na ovu utakmicu stavio je Federiko Kjeza u 89. minutu meča, kada je postavio konačnih 3:0. Domaći su probili odbranu Sasuola po levoj strani, odakle Lokateli asistira za Kjezu koji preciznim udarcem sa desetak metara po zemlji šalje loptu u mrežu.

Juventus se ovom pobedom ujedno i revanširao Sasuolu za jedini prvenstveni poraz od početka sezone, a ovom trijumfu je doprineo i Filip Kostić koji je takođe bio starter, a u igri je proveo 81 minut, kada ga je zamenio Iling Žunior.

-

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke