Vlahović na raskrsnici, ovo je ponuda, da li treba da prihvati?

Autor: Boris Jovanović
utorak 18.05.2021.
10:33
Izvor: Sportske.net

Dve "škole mišljenja"

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Jedan od agenata Dušana Vlahovića je stigao u Firencu, italijanski mediji pišu da se radi na ponudi za novi ugovor. 

Vlasnik Toskanaca Roko Komiso svim silama želi da zadrži Srbina koji je postigao 21 gol ove sezone. Oko kluba kruže Milan i Roma, Fiorentina je istakla cenu 60 miliona, ali to niko neće platiti.

No, ako Vlahović ne produži ugovor, on naredne sezone ulazi u poslednju godinu i jasno je da bi Fiorentina mnogo rizikovala.

Ne mogu sebi da priušte ni nezadovoljnog najboljeg igrača, pominjali smo da zarađuje samo 800 000 evra.

Ranije je, pre eksplozije, Vlahović tražio oko dva miliona plus bonuse, u klubu nisu želeli ni da čuju, ali sada su se pozicije promenile. Golovima nekadašnjeg fudbalera Partizana ostali su u ligi, to više niko ne krije.

Zbog toga "Srpski Ibra" sada čeka da vidi šta će klub ponuditi.

Prema nekim informacijama, klub bi za dvogodišnji produžetak mogao da mu podigne platu na oko 3 miliona po sezoni, ali Vlahovićevi menadžeri traži da se ubaci i klauzula o otkupu ugovora. Fiorentina predlaže visoku sumu od oko 80 miliona evra, Srbin bi da ona bude dvadesetak miliona manja. Ako bi se tržište oporavilo u narednih godinu dana, njegova cena bi rasla, ali sada niko nema novac za ovakve poduhvate. Doduše, Vlahović je drugi strelac Evrope, iza Halanda, ako se računaju igrači do 21 godine, što ima svoju težinu, plus lakše je davati golove u Nemačkoj, nego u Italiji, mada se Norvežanin dokazao u Evropi.

Ostaje da vidimo kako će se rasplesti, Riberi je najplaćeniji sa 4 miliona, ako on ode Vlahović bi sa ovom sumom bio igrač Fiorentine koji najviše zarađuje. Međutim, ima i druga strana, iako neki smatraju da je dobro da ostane u klubu gde će sigurno igrati, ima i onih koji smatraju da Fiorentina nema nikakvu ambiciju i da bi recimo odlazak u Nemačku gde se interesuje Red Bul Lajpcig ili eventualno neki od većih italijanskih klubova gde bi takođe bio standardan bio korak napred u karijeri, za koji je Vlahović već spreman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke