Vlahović ne da Laciju u Ligu šampiona, Fiorentina slavi Srbina

Autor: Aleksandar Golubović
subota 08.05.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Mladi napadač stigao rekord Darka Kovačevića.

 EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović junak je ove večeri u Firenci pošto je sa dva gola u 32. minutu doneo pobedu Fiorentini 2:0 protiv Lacija u meču 35. kola Serije A.

U veoma tvrdom i ne toliko sadržajnom meču, trenutak odluke dogodio se u 32. minutu kada je Vlahović rutinski sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu posle pravovremene asistencije Kristijana Biragija.

Gosti iz Rima su stigli u Firencu namerni da se pobedom približe mestu koje vodi u Ligu šampiona, ali su zahvaljujući pogotku mladog srpskog napadača prekinuli niz od dve pobede.

U redovima "nebeskoplavih" Ćiro Imobile je najviše pretio golmanu Viole Dragovskom, a najbliži golu bio je u 27. minutu kada je pri rezultatu 0:0 pogodio stativu.

U drugom poluvremenu viđena je još veća nervoza nego u prvih 45 minuta, a jedino veće uzbuđenje u ovom delu igre bio je drugi gol Vlahovića, koji je u 89. minutu postavio konačnih 2:0. 

Srpski napadač je sjajno skočio glavom nakon ubačene lopte Pulgara, a Strakoša je bio nemoćan da zaustavi ovaj udarac.

Lacio se prvim porazom posle nešto više od dve nedelje udaljio na pet bodova zaostatka od mesta koje vodi u Ligu šampiona, dok je Fiorentina na velikom putu da izbori opstanak u ligi.

Vredi spomenuti i da je Vlahović sa dva gola Laciju stigao rekord koji je do sada među srpskim napadačima u ligama petice držao Darko Kovačević, a odnosi se na dostignuće od najmanje 20 pogodaka u sezoni, što je bivši napadač učinio u dresu Real Sosijedada u sezoni 2002/2003.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke