Vlahović nije povređen, reči hvale od Alegrija, Juve samo ovako može do titule!

Autor: Milovan Longinov
subota 09.12.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Italija ponovo priča o Juventusu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa ne igraju lepo, ali pobeđuju i pokazuju da će biti kandidati za titulu. 

Juventus je pobedio Napoli rezultatom 1:0 i tako potvrdio da ove sezone ume da igra na rezultat više nego bilo ko drugi, a to je ono što je u Torinu uvek donosilo titule.

Masimilijano Alegri je maher za takav fudbal, ali i pored toga što je Juve privremeno lider, spušta loptu o priči u borbi za titulu.

"Idemo korak po korak. Prvo poluvreme smo odigrali dobro, lopta je bila brza, a u odbrani smo držali čvrst blok i Napolijeve šanse sveli na minimum. Imali su pored, ali bez prevelikih opasnosti po gol. Priznajem da se u svlačionici oseti ambicija za napad na Skudeto, ali za to su nam potrebne pobede. Moramo biti koncetrisani i da idemo od meča do meča", rekao je Alegri. 

On je pohvalio i našeg Dušana Vlahovića, i potvrdio da je izašao zbog udarca, te da nije teže povređen.

"Vlahović nije povređen, sve je u redu. Odigrao je dobro, vršio je presing i tako otežavao Napolijevim defanzivcima, igrao je za tim", rekao je Alegri.

Ono što je posebno fascinantno kod Juventusa jeste statistika. Juve je postigao samo 23 gola što im je bilo dovoljno za čak 11 pobeda. Takođe, primili su devet golova na 15 mečeva, istina, Inter je primio dva manje, ali Juventus je napravio veći napredak, jer je Alegri ponovo utegao odbranu. 

Deluje da će upravo najveći rivali Juventus i Inter do samog kraja voditi bitku za Skudeto, ali da ovakav takmičarski tim Maksa Alegrija zaslužuje veće pohvale...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke