Vlahović o uzoru Novaku i gledanju fudbala: "Poistovetio sam se sa Juventusovim DNK

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.06.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

Pred njim je velika karijera.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović rekao je da je pronašao sebe u tom klubu i da mu je opcija prošle zime bio samo prelazak u Torino.

Postojalo je nekoliko klubova koji su pokušali da privole Dušana Vlahovića. Arsenal ga je žarko želeo, spominjao se i Atletiko Madrid, ali je u prvom planu ipak bio Juventus. Vlahović je tako pojačao Torinjane i psotao najskuplje plaćeni srpski igrač ikada.

"Možda je moj agent znao, ali nikada nisam razgovarao sa bilo kim. Imao sam na umu samo jedan klub. Juventus je Juventus. Nemam više šta da kažem. Sada sam počašćen što nosim ovaj dres i neverovatno je svaki put kada ga obučem. Poistovetio sam se sa klupskim DNK, a Juventusova ličnost se poklapa sa mojom. Kada dođete ovde, nikada ne odustajete, uvek se borite, žrtvujete... To je apsolutno ono što sam tražio", kazao je Vlahović za britanski "Telegraf".

Kako se oseća kada ga porede sa Ibrahimovićem?

"Poređenje igrača sa velikim šampionima koji su dali 400 ili 500 pogodaka i osvojili 20 ili 30 tiula mi se čini nepravednim. Nije nešto što me brine, ali kada se pojave ovakva poređenja i pogrešite na dve utakmice odmah ste kritikovani jer su očekivanja od javnosti visoka. Svi imamo pravo na greške, mi smo ljudi, a ja samo želim da imam svoju karijeru".

Kako kaže, ima dvojicu sportskih modela, a jedan od njih je njegov zemljak, naravno, Novak Đoković.

"Majkl Džordan je tu zbog svog mentaliteta kao i Novak Đoković. On je Srbin i nesumnjivo je broj jedan. On je veliki šampion i divim mu se. Takođe, i zbog njegove mentalne snage - kako se nosi sa problemima i kako može da odigra sedam uzastopnih gemova savladavajući sedam različitih prepreka. Kada imate veru u sebe ništa vas ne može destabilizovati. Morate imati takvu mentalnu snagu".

Pritisak? Šta je to pita se Dušan Vlahović...

"Sviđa mi se doza pritiska. Sviđaju mi se velika očekivanja, oni mi donose adrenalin. Nikada nisam imao problema zbog toga i nije me briga kada ljudi pričaju o pritisku".

Odmora za njega nema, čak i kada je to neophodno.

"Nikada ne želim da se odmaram. Fokusiran sam 24 sata dnevno, sedam dana nedeljno. Šta radim kod kuće? Gledam fudbalske utakmice. Koristim ih da učim i da se usavršavam. Primećujem stvari i stavljam se u tuđu kožu. Naravno, provodim vreme sa porodicom i prijateljima. Nikada nisam voleo video-igrice, nisam dobar u tome. Više volim štenju. Ranije sam imao vremena da čitam, sada ne. Potpuno sam posvećen fudbalu i za mene je to samo početak puta. Najbolje tek dolazi", jasno i glasno poručuje zvezda Juventusa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke